Има достатъчно осигурени средства, условията са повече от добри, а

...
Има достатъчно осигурени средства, условията са повече от добри, а
Коментари Харесай

Кметът на Царево зове местните да кандидатстват за санирането, интересът бил крайно нисък

Има задоволително обезпечени средства, изискванията са повече от положителни, а процедурата – лесна, сподели Георги Лапчев

Крайно невисок е ползата в община Царево към програмата за саниране и това би трябвало да се промени. Това сподели на своите съграждани кметът Георги Лапчев, който се обърна към тях при започване на постоянната сесия на Общинския съвет тази седмица. Преди да стартира разискването на докладните, той излезе на трибуната, с цел да изясни за следващ път обществено какви са изгодите на санирането.

„ Въпреки че програмата в настоящия ѝ тип разрешава 100% финансиране на планове за фамилни къщи и е извънредно опростена, хората наподобява не желаят да вземат участие или просто не схващат какво им предлага тя. Убеден съм, че санирането е нещо прелестно и дълго чакано, изискванията са разказани в детайли на уеб страницата на Общината, изисква се доста малко труд от страна на притежателите и съсобствениците, с цел да се започва процедурата. А наша отговорност от там нататък е да входираме документите ви. Възползвайте се в този момент, до момента в който крайните периоди не са пристигнали, тъй като след това няма да можете “, сподели кметът Георги Лапчев.

Той акцентира, че има задоволително средства, обезпечени по програмата и ще е фактически тъпо, в случай че няма претенденти, тъй като изгодите от процеса са потвърдени и водят освен до повишена енергийна успеваемост на постройките, само че и до намаляне на сметките за отопление и надлежно до помощ за фамилния бюджет.
„ Влезте на страницата на Общината, вижте какви са изискванията, започнете да създавате сдружения и подайте документите си към нас. Ние ще поемем останалото във връзка с кандидатстването. Но не го правете в последния миг, а в този момент, когато още има време “, прикани още кметът на Царево.

Кандидатстването по новата стратегия за саниране, чийто основател бе ГЕРБ и в частност националният представител от 2-ри МИР-Бургас Жечо Станков, е с краен период до края на май 2023 година Всички искащи притежатели на многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, могат да стартират подготовката на документи и подаването им посредством общинските администрации.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР