Има достатъчно капацитет да внасяме петрол от Румъния, Гърция и

...
Има достатъчно капацитет да внасяме петрол от Румъния, Гърция и
Коментари Харесай

Експерт: Срамно е министърът на икономиката да твърди, че след прилагането на дерогацията цената на петрола ще се повиши

Има задоволително потенциал да внасяме нефт от Румъния, Гърция и Сърбия, в случай че „ Лукойл “ спре да работи. В същото време „ Лукойл “ може да работи и под различен надзор – български, а не като съветско дружество. Това съобщи в студиото на Нова ТВ Мартин Владимиров, специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

Срамно е, че министърът на стопанската система твърди, че след използването на дерогацията цената на петрола ще се увеличи, отсече в студиото Владимиров. 

Според него цялата страна сега е хукнала да обезпечава преференциални условия за една частна съветска компания ( Лукойл – бел.ред.) И изрази неразбиране за какво една частна компания ще дефинира изискванията, при които страната ще работи.

" Рафинерията може да работи напълно без съветски нефт. Не е правилно, че би трябвало голяма инвестиция, с цел да се случи това ", уточни Владимиров и даде образец с рафинерията на " Лукойл " в Германия, която е взета под специфичен контрол от страната.

Има премного танкери, които да дават нефт на българския пазар и нищо ужасно няма да се случи, в случай че рафинерията затвори, бе безапелационен Владимиров.

Той уточни, че сега цената на суровия нефт е 30% от крайната цена, останалото са налози и облага. Само за последната година облагата на " Лукойл " е повишена с 60%. Българската " Лукойл " се възползва от ниските цени на международния пазар и го продава на пазарните цени в Европа.

Оставете глобите, морала и партньорството. България е единствената страна с изход на море, която има дерогация, акцентира още Мартин Владимиров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР