Има доклад на ДАНС в секретно деловодство на НС, който

...
Има доклад на ДАНС в секретно деловодство на НС, който
Коментари Харесай

Кирил Петков: Има доклад на ДАНС срещу кандидата за подуправител на НЗОК

" Има отчет на ДАНС в секретно деловодство на Народно събрание, който приказва против претендента за подуправител на НЗОК - проф. Момчил Мавров. Има подозрение за лобизъм за частни лечебни заведения. От тази позиция ние от ПП-ДБ се разгласяваме твърдо срещу неговата кандидатура ", съобщи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Българските жители са недофинансирани, би трябвало да доплащат медикаменти ", рече Петков.

" Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват. Тези средства не отиват при българските жители. Ние единствено при подозрението, че има подобен лобизъм. С този отчет не бихме позволили риска за здравето и финансирането на българските жители ”, сподели още Петков.

На въпрос за разправията, която влезе в пленарна зала с Йордан Цонев и Делян Пеевски, Петков отговори: „ Аз просто споделих, че в никакъв случай няма да гласоподавам за някой, на който нямам доверие. За който има подозрения за лобизъм. Когато става дума за здравето и живота на хората, за лечебните заведения, аз компромис няма да направя. Аз в никакъв случай не съм бил човек, който споделя частни диалози ”.

Нашата парламентарна група преди две седмици взе решение, че не може да поддържа този претендент, съобщи Христо Иванов. " ГЕРБ и Движение за права и свободи благодарение на възобновление тази точка влезе в зала. Сега чакаме " Възраждане " да не взе участие в гласуването и да направи вероятен този избор. Беше сложено изискване да не се прокарват решения с поддръжката на " Възраждане ". Те сега ще създадат тъкмо това за човек, за който имаме подозрение и който не дава отговор на устрема, който ние имаме ", сподели още Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР