Има действия и желание за стратегия срещу руската дезинформация. Това

...
Има действия и желание за стратегия срещу руската дезинформация. Това
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Правителството ще разработи стратегия срещу руската дезинформация

Има дейности и предпочитание за тактика против съветската дезинформация. Това сподели националният представител от " Демократична България " Мартин Димитров пред БГНЕС.

Димитров и неговият сътрудник Георги Ганев желаеха от премиера Кирил Петков да вземе отношение против хибридните офанзиви, на които е подложена страната ни от Русия и които стават все по-опасни на фона на рецесията към Украйна.

От администрацията на премиера Петков дадоха отговор, че „ държавното управление е решено да създаде своя национална тактика против хибридните закани “, която ще е хармонизирана с документите на НАТО и Европейски Съюз.

Правителството дава обещание да създаде тази тактика „ в обозрим период от 6 месеца “.

" Има няколко дейности. Едното е запитване към премиера за тактика по отношение на хибридната война и другите тактики за дезинформация. Знаем, че на равнище държавно управление се работи по тази тематика и че министърът на дигитализацията е директно зает. Има обещанието, че до няколко месеца ще има развиване “, сподели Димитров.

На въпрос дали тази тактика ще бъде закъсняла след няколко месеца на фона на напрежението Русия – Украйна, той отговори:

" България в никакъв случай не е имала такава тактика за противопоставяне на такива закани. Да бъде направена би трябвало време. Въпросът е, че има предпочитание това да се направи “.

Мартин Димитров съобщи, че са поискали остарялата авиационна бойна техника от времето на Варшавския контракт да бъде поддържана в натовски страни.

„ В бюджета има 126 млн. лева за тази цел и е доста значимо тази поддръжка да не става в Русия, а да става в страна член на НАТО или наш съдружник “, сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР