Има дефицит във всички сфери на пътната безопасност. Контрола на

...
Има дефицит във всички сфери на пътната безопасност. Контрола на
Коментари Харесай

Бивш началник на КАТ: Нуждаем се от щаб по пътна безопасност

Има недостиг във всички сфери на пътната сигурност. Контрола на придвижването по пътищата зависи от ресурса служители на реда заети в бранша. За да се ускори контрола би трябвало да се реализира промяна в цялото административно произвеждане. Необходим е напълно нов Закон за придвижването по пътищата. Такова мнение изрече в изявление за ''Фокус'' инж. Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ-София.

,,Преди да вършим закона, какъвто и да е той, българските политици би трябвало да дадат политическо задание, което да включва философията, която то би трябвало да извършва. Дали ще бъде философията на това – да вършим повече от същото – акции и надзор, тъй като през последните 10-15 година се нагледахме на това. Когато стават произшествия излиза представител на Министерство на вътрешните работи и споделя: ''Контролът се засилва'' или ''Започва акция''. Няма по какъв начин с едни и същи дейности да се реализира друг резултат'', разяснява той.

15 души са ранени при произшествия единствено за денонощие

Инж. Богдан Милчев добави още, че от Института за пътна сигурност упорстват за основаването на щаб, отпред с човек, който може да поеме отговорност.

,,Хората в щаба би трябвало да са специалисти, адвокати, инспектори по пътна сигурност както и държавни чиновници, които биха могли да допринесат за основаването на това законодателство'', счита инж. Милчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР