Има дефицит на някои антибиотици, които се прилагат при лечение

...
Има дефицит на някои антибиотици, които се прилагат при лечение
Коментари Харесай

Фармацевтичният съюз предупреди за дефицит на антибиотици срещу COVID-19

Има недостиг на някои антибиотици, които се ползват при лекуване против COVID-19, предизвести проф. Асена Сербезова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз по Българска национална телевизия.

В момента близо 5000 души са приети в болница с Коронавирус, като над 400 от тях са в интензивно поделение. Това е най-големия брой постъпили в болница с вируса от май месец тази година.

В началото на световната пандемия проф. Себезова бе упрекната от Прокуратурата, че всява суматоха в обществото, тъй като и тогава  предупреди, че има дефицит на медикаменти. Обвинението бе в следствие свалено.

„ С неправилния избор на лекарство удължаваме болестта и се осъществят редица затруднения, в последно време от ден на ден се приказва за пост-ковид. С медикаментите може да се помогне, може и да се навреди “, разяснява още Сербезова.

Относно безплатните Коронавирус медикаменти тя разяснява, че е значимо по какъв начин се отпускат и добави, че това са медикаментите, които през предходната година започнаха да изчезват.

" Има доста въпросителни, които ще разберем с практиката, в случай че някое лекарство го няма и не може да се достави, пациентът би трябвало да обикаля, процесът би трябвало да бъде изкусен. Българският лекарски съюз би трябвало да вземе отношение. Пациентите би трябвало да имат отговорно държание, по отношение на свръхупотреба, следи се явлението честен хазарт ", добави проф. Асена Сербезова.

По думите ѝ дигитализацията ще улесни даването на съвещания и отпущането на лекарствени артикули.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР