Има данни за поне 10 гранични полицаи, участващи в различни

...
Има данни за поне 10 гранични полицаи, участващи в различни
Коментари Харесай

Демерджиев: Поне 10 гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

Има данни за най-малко 10 гранични служители на реда, участващи в разнообразни схеми за незаконно превозване на мигранти у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Пловдив.

Той добави още, че има подозрения и за други техни сътрудници, само че нямат доказателства за тях.

„ Тези, за които имаме доказателства ще бъдат дисциплинарно осъдени. Тези, за които имаме безапелационни данни, само че не и задоволително доказателства, ще бъдат размествани на други места “, разяснява Демерджиев.

По думите му мигрантската вълна била невиждана и в пъти по-голяма от тази през 2014 – 2015 година Затова за предварителна защита служебното държавно управление било в стеснен контакт с турското. Според Демерджиев наличието на армията на границите е засилило контрола.

Във връзка с наводненията в Карловско министърът на вътрешните работи увери, че текат инспекции освен в засегнатите региони, само че и в други, за които има данни за противозаконна сеч. Освен документите се ревизира и на място по какъв начин се добива,  разрешено ли е по законния ред. Ако се установи сеч отвън позволената ще предприемем всички дейности. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР