Има данни за полицейски служител, жена, съпричастна или присъствала на

...
Има данни за полицейски служител, жена, съпричастна или присъствала на
Коментари Харесай

Полицайката, помагала на Георги Семерджиев, вече е в отпуск

Има данни за полицейски чиновник, жена, съпричастна или участвала на жестоката злополука от 5 юли, взела живота на две млади дами. Това удостовери на конференция в Министерски съвет, на която взе присъединяване и министър председателят Кирил Петков, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По-рано през днешния ден в медиите се появи информация, че става дума за, която е укрила Георги Семерджиев в часовете след злополуката.

" Още през вчерашния ден споделих, че за нас е известно присъединяване или наличието на жена сега, когато е станал случаят и следва установяването й. Днес към този момент това е известно - да, тя е чиновник в едно от районните ръководства в столицата, има връзки с този Семерджиев, какви са тъкмо следва да се посочи. Ще установим какви са нейните връзки в тази посока, тъй като знаете, че са открити предмети, признак на служителите на реда - синя лампа, палка ", сподели Рашков.

Министерство на вътрешните работи шефът обаче не удостовери, че точно въпросната служителка е укрила Семерджиев. Не удостовери и дали адресът, на който той бе арестуван в сряда на ул. " Горски пасажер " в кв. " Лозенец " е нейният дом.

Установявайки обаче, че въпросната служителка е забъркана в тази ситуация, се оказало, че си е била взела отпуск. Вътрешният министър строго отсече, че не отива на чиновници на Министерство на вътрешните работи да влизат в такива връзки с хора от престъпния контингент - какви връзки по-конкретно той не посочи.

Министерство на вътрешните работи имат данни и за друга свидетелка, била на мястото на случая. В хода на конференцията Рашков обаче получи известие, че въпросната свидетелка не се е явила на разпит, въпреки и да е била привикана.

На 11 юни Семерджиев пък е бил спрян за инспекция от екипи на КАТ, само че е съумял да избяга. Фалшивата му швейцарска шофьорска брошура останала в служителите на реда. Не били подхванати обаче никакви дейности, довели до действителен резултат.

" Разпоредил съм детайлно да се обясни по какъв начин се случва по този начин, че когато служители на реда стопират лидер на МПС, той съумява да избяга от инспекцията. Това е озадачаващо и за нас. И по тази причина през днешния ден едно от моите разпоредби бе това да се обясни в елементи - кои са били чиновниците, спрели го за инспекция, какво тъкмо са направили, по какъв начин се е случило по този начин, че той е съумял да избяга, дали са го преследвали, до каква степен и по какъв начин, дали по-късно са били проверявани камери, с какво МПС е бил, с какви номера е било това МПС. Бъдете уверени, че сега, в който бъдат направени тези заключения и в случай че те подсказват за некадърност да се упражняват полицейски пълномощия, ще направя като министър всички допустимо да се разделя с тези чиновници ", закани се Рашков.

Освен това - детайлно ще бъдат тествани всички случаи от последните 16 години, в които Георги Семерджиев е бил спиран за инспекция, и в случай че бъдат открити нарушавания, санкции още веднъж ще има, даде обещание още вътрешния министър.

Семерджиев също по този начин преди време е бил задържан с половин кг марихуана и сходно количество кокаин, като е бил наказан на 8 месеца, само че след съглашение с прокуратурата. Никакъв надзор не е осъществен върху него след приключване на присъдата, поради разминаване на формален адрес и адрес, на който Семерджиев фактически живее. Това също ще бъде тествано. Бойко Рашков удостовери и че все още на случая Семерджиев е бил очевидец по дело за проведена незаконна група за разпространяване на опиати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР