Има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили свои

...
Има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили свои
Коментари Харесай

16 служители на МВР са извършили нарушения по случая със загиналите полицаи в Бургас | Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на „Гранична полиция”

„ Има данни за 16 полицейски чиновници, които са нарушили свои отговорности или са направили дейности, които могат да се третират като дисциплинарни нарушавания ”. Това сподели в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Данните са резултат от инспекция, подредена от министъра.

Той се срещна с родственици на починалите при злополука с рейс, пренасящ мигранти служители на реда.

Най-фрапантни нарушавания са позволени от чиновници на „ Гранична полиция ”, акцентира министърът.

„ В отчета се съдържат имената на шеф на РДГП (Регионална дирекция „ Гранична полиция ”, бел. ред.), шеф на ГПУ - Бургас, шеф на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо, тези лица, които са забъркани в осъществяването на това закононарушение, са били открити, арестувани предходния ден. Били са освободени и откакто са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори рейс и са се върнали тук и са направили това, което знаем всички ”, сподели още Демерджиев.

Повечето от тях били към този момент отстранени от служба, акцентира той. Един от чиновниците самичък е подал молба за овакантяване, други двама са били командировани навътре в страната, поради подозрения за нарушавания.

По думите му не е подадена навременна информация. „ Могло е да бъде подадена 17 мин. преди случая. Подадена е 3 мин. преди случая ”, сподели отрасловият министър. Той акцентира, че в резултат на това двамата починали служители на реда не са разбрали, че рейсът, който се движел към тях, е податлив да не се подчинява на полицейски нареждания. „ Състоянието, в което открих „ Гранична полиция ” не беше по никакъв начин положително. Вярно е, че сега тя стои по-добре, само че има още доста работа и ще я свършим ”, безапелационен беше министърът на вътрешните работи.

Той разяснява и тестването на униформени за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Демерджиев акцентира, че считано от идната година ще се тестват всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. Сега през тестване минават единствено тези, които ръководят служебни коли. Към днешна дата има и кръвни проби на служители на реда, които са дали позитивен резултат, не скри министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР