Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския

...
Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския
Коментари Харесай

Сарафов за автобуса на АМ Струма: Взрив е имало, въпросът е защо

Има данни, че е имало гърмеж при случая с македонския рейс на Автомагистрала "Струма ". Въпросът е дали този гърмеж е породен от вътрешната страна в рейса или е гърмеж, породен след удар в мантинелата - това ще бъде изяснено в хода на следствието.

Това стана ясно от коментар пред медиите на шефа на националното разследване Борислав Сарафов, представен от

Заместник-главният прокурор, основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ разясниха пред медиите трагичния случай на Автомагистрала "Струма ".

До дни се чакат резултатите от ДНК експертизите да са подготвени, с цел да може сигурно да бъдат разпознати жертвите при случая на автомагистрала "Струма ", стана ясно още от думите на заместник-главния прокурор.

Сарафов добави, че дружно с македонските си сътрудници са прецизирали метода, по който ще се работи за следствието на случая.

България чака Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на починалите в пожара на автомагистрала "Струма ", с цел да приключи работата по ДНК експертизите, стана ясно от думите на Сарафов.

"С всеки минал час се обяснява картината, вървят разпити на избавените ", сподели Сарафов. По думите му единствено двама от настанените в болница са съответни, останалите са в реанимация. На място вървят разпити на очевидци на случая.

"Няма данни в рейса да е имало в допълнение транспортирано гориво. Все още не е ясно гърмежът, за който приказват очевидци от какво е провокиран ", уточни той.

"Другите три рейса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се възпламени. В авариралия рейс е имало и втори водач, само че не е ясно дали е измежду избавилите се ", уточни той. Според Борислав Сарафов рейсът е било относително нов - на към три години.

Сарафов добави, че следва сложна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, които ще дадат отговор на доста въпроси.

"По делото работи доста огромен екип, работи се широкомащабно. Няма да пестим старания да разкрием в оптимално къси периоди аргументите за нещастието ", сподели Сарафов.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разяснява, че за момента няма да се организира редом досъдебно произвеждане в Северна Македония.

Собственикът на транспортната компания е споделил, че от 20 години има транспортна компания, досега не е имало никакъв случай, стана известно от думите на Вилма Русковска, която е разговаряла с него. "Ще се изиска цялата документи за всичките рейсове на компанията, в какво положение са, по кое време са минали на механически обзор ", изясни тя и добави, че документите ще бъдат изпратени на българските проверяващи.

Междувременно стана ясно, че седалището на компания БЕСА ТРАНС ЕООД е в гр. Кюстендил, демонстрира информация в комерсиалния указател.

Днес бе обявено още, че полицейски чиновници охраняват централата в Скопие на туристическата организация "Беса Транс ", съобщи организация МИА. Пред постройката се събраха жители, родственици на някои от пасажерите, които пътували в някои от другите рейсове на организацията, в очакване на информации. Част от тях споделили, че не могат да се свържат по телефона с околните си.

Всичко за тежката покруса

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР