Има човек, има проблем: Куршум, катастрофа или килия за опонентите

...
Има човек, има проблем: Куршум, катастрофа или килия за опонентите
Коментари Харесай

Има човек, има проблем: Куршум, катастрофа или килия за опонентите на Кремъл


Има човек, има проблем: Куршум, злополука или килия за съперниците на Кремъл

Алексей Навални е следващият конкурент на Кремъл с съдбовен край. Списъкът на критици на съветския президент Путин, сполетени от несгоди, продължава да пораства. Цитатът „ Има човек, има проблем “ е приписван на руския деспот Йосиф Сталин. Всъщност руският водач е единственият, управлявал по-дълго Кремъл от Владимир Путин.

През годините съперници на Путин са умирали при неразбираеми условия или са били покрай гибелта, а трети излежават неоправдателни присъди в Русия. Само половин година преди Навални шефът на съветската частна армия „ Вагнер “

Евгений Пригожин  почина в самолетна злополука . Преди това Пригожин, считан за доближен на Путин, оглави протест против висшето управление на съветската войска, който приключи след договорка с Кремъл. Скоро след договорката обаче Пригожин почина.

Руският опозиционен лидер  Борис Немцов  е убит в тил   на Големия москворецки мост на

метри от Кремъл през февруари 2015 г. Немцов е сполучлив политик – народен представител, вицепремиер,

първи губернатор на Нижегородска област, смятан за възможен правоприемник на президента Елцин.
Остър критик на Владимир Путин.
Ден преди да бъде погубен, Немцов съобщи на конференция, че Путин носи директна отговорност за почналия през 2014 година спор в Украйна.

Журналистката   Анна Политковская,  която самоуверено разкрива нарушавания на правата на индивида в Русия, е убита пред жилището си в Москва  през  2006 г. Убийството на 48-годишната Политковская, майка на две деца, предизвика митинги в Западна Европа.

 

Александър Литвиненко  е някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и критик на Владимир Путин. Умира във Англия през 2006 година, откакто пие чай, в който има полоний-210 – радиоактивен изотоп. Двама някогашни телохранители от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са направили отравянето като част от интервенция, ръководена от ФСБ. Литвиненко напуща Русия и се открива на Острова 6 години преди да бъде токсичен. Според английското следствие евентуално Владимир Путин е одобрил интервенцията. Кремъл обаче отхвърля да има присъединяване.

Игор Стрелков,   някогашен водач на донецките сепаратисти, е наказан в Русия на 4 години затвор поради екстремизъм, откакто е обидил Путин. Стрелков, основател на Клуба на гневните патриоти, обществено разгласи желанието си да се кандидатира против Путин на президентските избори през март, така като „ може да свърши по-добра работа от него “.

Бившият двоен сътрудник, работил за английското разузнаване, Сергей Скрипал и щерка му Юлия  оцеляват по знамение, откакто са отровени с новичок през март 2018 г. Русия отхвърля да е забъркана в отравянето.

През 2003 г.  Михаил Ходорковски,  най-богатият руснак и 15-и по благосъстояние в света със положение от 15 милиарда $, е арестуван  при зрелищна акция на летището в Новосибирск. Срещу него са ​повдигнати обвинявания за противозаконна приватизация, укриване на налози, заграбване. Скоро активите на петролната компания на олигарха ЮКОС са купени от държавната Rosneft на суперизгодна цена.

Така Путин се разправя с Ходорковски, който е негов изострен критик, който финансира опозицията и има апетити към президентския пост. След 10-годишен престой в затвора Ходорковски излиза на независимост – обеднял, единствено милионер, бежанец в Швейцария.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР