Има билки, които са по-малко познати на нас българите, но

...
Има билки, които са по-малко познати на нас българите, но
Коментари Харесай

Билката забравена от Бога дори, а лекува толкова много неща и е толкова полезна


Има билки, които са по-малко познати на нас българите, само че това не ни пречи да се научим да ги използваме, тъй като лекуват доста заболявания

Родиола е известна още и като златен корен. Едно от главните преимущества на билката родиола (родиола розеа) е, че е в положение да енергизира организма по един неповторим метод и по този начин тя защищава от депресии. Депресиите са от време на време страшни прочувствени положения, за които страдащите постоянно не си дават сметка. И от една слаба меланхолия, в случай че страдащият не вземе ограничения на време, тя се задълбочава и нейното лекуване към този момент става много по-трудно.

Билката родиола е необикновено потребна

Родиола има способността да завишава чувствителността на всички неврони като подтиква жлезите да отделят допамин и серотонин, като по този способ усилят настроението и покачват жизнеността на организма. Това е значителен миг при справяне с депресиите.

След извършен курс на лекуване с родиола, половината от участниците в изследването са посочили доста занижени признаци на меланхолия, което е извънредно обнадеждаващо.

Родиола влияе върху общото положение на целия организъм. Това е обвързвано с общото подсилване на тялото, с повишение на имунната система и резистентност на тялото на разнообразни болести, вируси, инфекции, даже и на рак. Укрепеният човешки организъм не се поддава на отмалялост и е мощен при стрес. Това е обвързвано с образуването и съществуването на задоволително количество червени кръвни телца в организма, както и тяхното уместно засищане с О2, тъй като посредством него те стават доста по-устойчиви.

Така не съществува заплаха човешкият организъм да заболее от анемия. Родиола в битката с струпване на мазнини в региона на стомаха и корема – т.нар. абдоминално затлъстяване. В билката родиола се съдържа веществото розавин. То подкрепя да се изгарят непотребните мазнини и влияе върху жлезите с вътрешна секреция да отделят ензими, които не разрешават да се натрупват мазнини в организма.

Използвайте родиола за мощна памет и централизация. Билката родиола ускорява човешката памет и централизация. Оказва позитивен резултат върху интензивността на мозъка. Помага да се понижи умората. Предразполага организма към по-добър и по-спокоен сън.

След физическо безсилие

Билката родиола можете да употребявате, с цел да възстановите своите изтощени мускули от физическо натоварване, като завишавате равнищата на протеини и на ензими, посредством които в организма се форсират възстановителните процеси. Изключително подобаваща при мускулна тресчица и за хора, които интензивно спортуват. От билката родиола можете да си приготвите чай – в билковите аптеки и в дрогериите продават. Също по този начин се предлага под формата на таблетки.

 

За дамата

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР