Има безброй причини да искаме да посетим Фарьорските острови. Дивата

...
Има безброй причини да искаме да посетим Фарьорските острови. Дивата
Коментари Харесай

Първото кръгово кръстовище под вода е факт

Има безчет аргументи да желаеме да посетим Фарьорските острови. Дивата северна природа, неповторимите птички пъфини, скалите, врязани във водата, къщичките със зелени покриви... А от броени дни към тях се прибавя още една.

И това е първото подводно кръгово кръстовище под Атлантическия океан, което се намира в новия тунел, свързващ два от 18-те Фарьорски острова.

Кръговото кръстовище ще бъде пуснато в употреба на 19 декември, само че съдейки по известността, която набира в обществените мрежи, то към този момент се трансформира в туристическа атракция.

Faroe Islands: Inside the under-sea tunnel network - BBC News
— Rupert Bumfrey (@rupertbu)
Първото по рода кръстовище е украсено с апаратура от локалния художник Трондур Патурсън, която включва статуи и светлинни резултати. Поставена е и 80-метрова стоманена статуя, която пресъздава хванати за ръце хора по време на обичайния фарьорски танц, при който доста хора танцуват хванати за ръце, споделя Военновъздушни сили.

Тунелът, който е дълъг 11 км, свързва островите Стреймой и Ейстурой. Най-дълбоката точка на тунелната мрежа е 187 м под морското ниво. Той ще бъде от огромна помощ за жителите, фрапантно намалявайки времето за пътешестване сред столицата Торсхавн и основното рибарско пристанище Клаксвик.

Фарьорските острови, ситуирани по средата сред Исландия и Норвегия, са датска самостоятелна област, само че имат свое държавно управление. В момента то работи по построяването на още един тунел, свързващ островите Сандой и Стремой.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР