Има безброй много причини да уважаваме Шотландия. Природата, замъците, уискито,

...
Има безброй много причини да уважаваме Шотландия. Природата, замъците, уискито,
Коментари Харесай

Държава, в която дамските превръзки са безплатни

Има безчет доста аргументи да почитаме Шотландия. Природата, замъците, уискито, Робърт Бърнс... Ето че страната влезе в историята и с един закон, който пази дамите и още веднъж я прави почтена за почитание.
 Pantone Period, новият червен цвят и активността на шведската компания Intimina
Месечният цикъл като ентусиазъм

Все отново сме 2020 година

Шотландия е първата страна, в която п родуктите за дамска хигиена стават безвъзмездни. Това стана, откакто локалният парламент единомислещо утвърди нов закон, който прави тампоните и дамските превръзки безвъзмездни за всички.

Така към този момент локалните управляващи би трябвало да подсигуряват, че те са разполагаем на " всеки, който има потребност от тях ".
 Снимка 506943

Инициативата е на депутатката Моника Ленън, която внесе законопроекта в шотландския парламент. Според нея това е " удобен и напредничав " законодателен акт, който е още по-голям поради пандемията от ковид, написа BBC.

" Месечният цикъл не стопира по време на пандемии и работата за възстановяване на достъпа до главните и по този начин нужните тампони, превръзки и артикули за многократна приложимост в никакъв случай не е била по-важна ", добави тя.
 Снимка 506964

Точно по какъв начин дамите ще получават продуктите ще бъде решено от 32-те общини в страната, само че те би трябвало да дават достъп до разнообразни типове артикули " относително елементарно " и " без накърняване на достолепието ".

От 2016 година Моника Ленън води акция против така наречен " беднотия на цикъла " . Става въпрос за дамите, които нямат достъп до продуктите за дамска хигиена, поради ниски приходи. Според изчисленията, става дума за към 8 паунда за тампони и превръзки на месец. Около 10% от дамите във Англия не могат да си разрешат подобен разход, той основава усложнение за 15%, а 19% са били принудени да си купят по-неподходящ артикул поради цената.

Законът се бори и против стигмата на цикъла . Все още мнозина считат менструацията за нещо срамно. Установено е, че 71% от 14-21 годишните се усещат неловко да купуват артикули за дамска хигиена.
 Жените, половата система и какви са познанията им за себе си, съгласно ново изследване на Intimina в Съединени американски щати
Познават ли дамите половата си система

За дамата интимно

Друг проблем е да се понижи пропускането на уроци, тъй като откривателите са открили, че съвсем на половината от девойките се е случвало да не вървят на учебно заведение поради цикъл. В текста е въведено обвързване продуктите да се дават гратис в учебни заведения, колежи и университети.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР