Има бащи, които си мечтаят за син. Но когато им

...
Има бащи, които си мечтаят за син. Но когато им
Коментари Харесай

Какво трябва да знае бащата, ако има дъщеря

Има татковци, които си мечтаят за наследник. Но когато им се роди щерка, са на върха на щастието. Защото да си баща на момиче е нещо доста, доста особено. Обаче и много мъчно, няма какво да се лъжем. Защото от бащата на момиче се желае доста повече.

Ето какво би трябвало да знаете за щерка си, само че и да го вършиме, в случай че желаете момичето ви да пораства обичано и щастливо.

Най-важното за нея е да се усеща обичана

Нещото, което едно момиче желае най-вече, е любовта и привързаността на своите родители.

За майката нормално не е проблем да показва обичта си, само че за татковците е някак притеснително. Ако обаче те лишат щерка си от своето внимание или й извърнат тил, тя ще се усеща все по-несигурна. Затова не се срамувайте и постоянно й казвайте какъв брой доста я обичате.

Не отсъствайте от живота й, когато стане младеж

Някои бащи се отдръпват, когато щерка им влезе в този интервал. Но по-късно съжаляват, тъй като в действителност пропущат значим стадий от развиването на своето момиче. Да, не сте вие индивидът, с който тя ще приказва за менструация, само че може да споделяте толкоз доста други неща.

Не изчезвайте от живота й, когато усетите, че настроението и тялото й се трансформират. Може би тъкмо в този момент тя има най-голяма потребност от своя татко.

Научете я да бъде мощна

Да бъдеш момиче от дълго време не значи да си по-слабия пол. Възпитайте я да бъде мощна - както физически, по този начин и душевен.

Повтаряйте й постоянно, че е способна да се оправи с всичко и сама.

Покажете какво отношение да чака от мъжете

За да се случи това, щерка ви би трябвало да вижда по какъв начин се отнасяте с майка й. Едно от най-хубавите неща, които може да извършите за момиченцето си, е да обичате и почитате нейната майка.

Уважението към майката е приоритет. Обичайте брачната половинка си, отделяйте време да излезете с нея, заведете я някъде и покажете на щерка си, че дамите са в действителност значими в живота на мъжа.

Не отсъствайте от значимите й моменти

Колкото и да сте заети в работата, пробвайте да присъствате на всички значими моменти в живота на щерка ви.

И не гледайте скрито телефона си, до момента в който тя е на сцената или в спортната зала.

Излизайте с нея и бъдете джентълмен

Така ще й демонстрирате вярното държание на мъжа. Отваряйте вратата пред нея, помогнете й да седне на стола, платете сметката в сладкарницата.

Това ще я накара да се почувства ценена, а и ще знае по какъв начин би трябвало да се държи един мъж с жена, която почита.

Научете я, че не външния тип, а сърцето е значителното

Научете момичето си да бъде благо и положително, а не да се стреми да подражава на моделите от списанията и да страда, в случай че не е толкоз високо или няма толкоз сини очи.

Важно е да цени хората по сърцето и мозъка им, тъй като външността постоянно лъже. Това ще я изведе напред.

Покажете й, че може да се извинявате

Понякога даже най-хубавият баща може да направи неточност.

Ако сте сбъркали, откровено помолете щерка си за амнистия. И тя ще ви елементарни.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР