Има български семейства - жертва на социалната служба в Норвегия,

...
Има български семейства - жертва на социалната служба в Норвегия,
Коментари Харесай

Отнемат българчета от родителите им в Норвегия

Има български фамилии - жертва на обществената работа в Норвегия, откакто децата им са били отнети. Някои са били принудени, откакто са уредили живота си там, да избягат, с цел да спасят децата си, сигнализира Би Ти Ви.
В малкия екран е бил получен сигнал за протичащото се от българина Валентин Желев.
В Норвегия приемали анонимни сигнали за недопустимо отношение към децата. Според доста хора обаче в тази ситуация не става дума за принуждение, а за друго схващане за образование на децата.
За 1 година в Норвегия от домовете им са били изведени близо 22 000 деца, сочи Би Ти Ви.
Семейството на Деница и Станислав има близнаци. Един ден съпрузите си взели куче, само че то лаело и почнали спорове със съседите. И те подали сигнала, че децата, които са на годинка и 8 месеца, плачат непрестанно. Оттогава фамилията се тормозило за всяко дребно нещо, даже за петънце по дрешките на децата и най-после напуснало Норвегия.
Няма норвежци, няма мюсюлмани, няма християни, обществените преследват всички, настояват българи в Норвегия. там не можеш да откажеш да кърмиш детето си, или да не го имунизираш.
Цветелина Оланд не е виждала децата си от 25 април. Преди 3 година тя се разделила със брачна половинка си. Отредили 10 дни децата да са при бащата, а 20 - при майката.
В един миг, когато мъжът схванал, че няма връщане обратно, той станал нападателен и почнал да приказва против майката, твърди Цветелина. Децата почнали да отхвърлят да се виждат с татко си и той завел дело.
Психоложка, експерт по делото, подала сигнал до обществените, че се тормози за психичното положение на децата. Един ден пристигнали 4-ма обществени служащи и 4-ма служители на реда. Взели й децата - на 10 и 11 година, които в този момент са в две разнообразни приемни фамилии. "Децата плачеха, стискаха ме, само че аз трябваше да им изяснявам умерено, че всичко ще се оправи. Ако в Норвегия показваш страсти, споделят, че не си душевен постоянен ", споделя Оланд. Децата й звънели непрекъснато, само че в Норвегия й споделили, че диалозите би трябвало да бъдат лимитирани.
На Оланд не й е разрешено даже да отиде в учебно заведение да види децата си. Сега й е неразрешено да ги вижда до януари 2010 година, с цел да не им влияе, да не ги вземе и да избяга. В Норвегия твърдели, че дамата има висок коефицент на просветеност и по този начин може да им въздейства.
Надявам се българските институции да извърнат внимание на случая, да се намесят, сподели Цветелина. Тя е написала и писмо до премиера. В него тя изяснява случая си и моли за помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР