Има 28 досъдебни производства за купуване на гласове. Постъпилите сигнали

...
Има 28 досъдебни производства за купуване на гласове. Постъпилите сигнали
Коментари Харесай

Борба с изборните нарушения: Образувани са 28 досъдебни производства

И ма 28 досъдебни производства за пазаруване на гласове. Постъпилите сигнали в прокуратурата са 31 на брой. Данните се трансформират динамично. Това съобщи на брифинг Ваня Стефанова - завеждащ първи профилиран отдел във Върховната прокуратура, представена от .

По думите ѝ са основани и регионални междуведомствени звена. " Целта при работата по производствата е оптималната експедитивност. Звеното действа от началото на предизборната акция до един месец след формалните инспекции. Правим инспекции до 48 часа след подаване на сигнала. Обработваме сигналите с оптималната експедитивност и обективност. Целта е да осигурим законосъобразно осъществяване на изборния развой. Софийската градска прокуратура води каузи за корупционни закононарушения, по нейно оферти се подхващат дейности по покачване на обвинявания и задържане, при осъществени нарушавания ", съобщи тя.

От своя страна шефът на ГДНП Мирослав Рашков уточни, че експертна междуведомствена група противодейства и на киберпрестъпленията. ''Извършват се инспекции за компрометирани устройства. Следи се за корпоративен и заплатен избор. Получени са 41 сигнала в Министерство на вътрешните работи за нарушавания на политическите права на жителите, арестуваните са 12. 173 са предупредителните протоколи ", изясни той.

На собствен ред зам.-председателят на ДАНС Георги Георгиев означи, че организацията е подхванала спомагателни ограничения за киберсигурността.

Националното междуведомствено звено беше основано във връзка идните на 27 октомври предварителни избори за 51-во Народно заседание. То се управлява от заместител основния прокурор Елена Каракашева. В него вземат участие прокурори от Върховната прокуратура и представители на управленията на Министерство на вътрешните работи и ДАНС.



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР