Има 14 щата в САЩ, в които демократите контролират губернаторския

...
Има 14 щата в САЩ, в които демократите контролират губернаторския
Коментари Харесай

В 14 щата демократите контролират губернаторския пост и двете камари на местния Конгрес

Има 14 щата в Съединени американски щати, в които демократите управляват губернаторския пост и двете камари на Конгреса , осведоми Си Ен Ен.

Демократите извоюваха огромна победа на вота за Конгрес на равнище щати. Гласуването за локални парламенти не притегля огромен интерес, само че е от решаваща значимост при определянето на изборните региони.

 Удар за Тръмп, демократите печелят долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Обновена
Удар за Тръмп, демократите печелят долната камара на Конгреса на Съединени американски щати

Републиканците резервират контрола над Сената

До момента демократите са спечелили шест " трифекта " (тройно залагане) или щати, където управляват губернаторския пост и двете камари на законодателния орган. Новите " трифекти " са в Колорадо, Илинойс, Мейн, Невада, Ню Мексико и Ню Йорк.

Те са добавени към към този момент съществуващите осем " трифекта " на Демократическата партия, макар че борбата за губернатор в Кънектикът към момента не е завършила, защото претендентът на демократите води с под 1%.

Демократите също разрушиха четири " трифекта " на републиканците: Канзас, Мичиган, Ню Хемпшър и Уисконсин.

От Демократическата партия оповестиха, че са спечелили 333 места , които преди този момент са били под контрола на републиканците.

Тези щати са част от огромния триумф на републиканците по време на мандата на президента на Съединени американски щати Барак Обама. По време на този интервал те завоюваха близо 1000 места.

Демократическата партия също завоюва губеранторските постове в Илинойс, Канзас, Мейн, Мичиган, Ню Мексико, Невада и Уисконсин.

Според " Гардиън " републиканците не са завоюва нови " трифекта " , само че изгубиха три.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР