> ИлюстрацияВ сравнение с предходната година обемът на продажбите на

...
> ИлюстрацияВ сравнение с предходната година обемът на продажбите на
Коментари Харесай

За 2019 г. нефинансовите предприятия в област Варна са реализирали продажби на едро за 4 680 млн. лв

 > Илюстрация
В съпоставяне с миналата година размерът на продажбите на едро в номинално изражение нараства с 2.8%, като е регистриран растеж както на продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения, по този начин и на продажбите на едро на нехранителни артикули надлежно с 10.1 и 0.9%.

Продажбите на дребно (вкл. Данък добавена стойност и акцизи) доближават 3 181 млн. лева, като още веднъж доминират нехранителните артикули с дял 72.3%. В съпоставяне с 2018 година размерът на продажбите на дребно в номинално изражение нараства със 7.1%, като растеж е регистриран както на продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения, по този начин и на продажбите на дребно с нехранителни артикули надлежно с 3.1 и 8.7%

През 2019 година в област Варна са работили 12 829 търговски обекти за продажби на дребно. С максимален условен дял са магазините и павилионите - 67.8%, следват преносими обекти за разносна и развозна търговия (вкл. автомати) - 18.0%, хранилища за продажба на дребно - 7.6%, будки и сергии в стационарната комерсиална мрежа - 5.6%, бензиностанции и газостанции - 1.0%. Магазините и павилионите се усилват с 0.8% по отношение на миналата година, като нарастване с 2.2% е регистрирано при магазините и павилионите за нехранителни артикули, а понижение от 2.1% при тези за храни, питиета и тютюневи произведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР