> ИлюстрацияТова споделя пред Аз-буки“ началникът на Регионалното управление на

...
> ИлюстрацияТова споделя пред Аз-буки“ началникът на Регионалното управление на
Коментари Харесай

Във Варна са готови за външните оценявания

 > Илюстрация
Това споделя пред " Аз-буки “ началникът на Регионалното ръководство на образованието във Варна доктор Венцеслава Генова.

В региона всички учебни заведения работят на 100% в електронна среда. Но има учебни заведения, в които онлайн просветителният развой не е на 100%. В този случай се раздават материали, по които децата се приготвят у дома. Във Варненска област учебните заведения са 124. В тях се образоват 49 896 възпитаници. Д-р Генова е безапелационна – системата е подготвена за всички национални изпити, във всеки един миг. " Организационно и механически, както и ресурсно сме обезпечили провеждането на външните оценения – IV, VII, X клас, и държавните зрелостни изпити – споделя тя. – Готови сме да осъществим всяко решение. “

Кампанията за банкет за I клас за образователната 2020/2021 година стартира на 2 юни, а записването след първия стадий на класиране завършва на 9 юни. Община Варна е готова да стартира банкет на документите по електронен път. Според Венцеслава Генова случаите на подаването на документи не по електронен път, а на ръка ще бъдат изключение. Системата към този момент е тествана по какъв начин работи. Тя добавя, че в региона нещата стоят по същия метод, даже по-лесно, тъй като няма чак толкоз доста начални и междинни учебни заведения.

За новата образователна година системата на обучение във Варненско чака випуск от към 4000 първолаци. Приблизително подобен е броят за последните години. Разбира се, числата са относителни, зависят доста от вътрешната и външната миграция. Към третия стадий на класиране се включва и Механизмът за обсег както за първолаците, по този начин и за приключилите VII клас.

" В нашата област практиката е нито един възпитаник да не остане отвън системата нито за I, нито за VIII клас – безапелационна е началникът на РУО. – Отдавна работим по Механиз-ма за обсег. Изградили сме и към този момент е проиграна схемата за взаимна работа с кметовете и кметските наместници за обсега на децата “, добавя Генова.

В област Варна има 3 обединени учебни заведения. Те са открили трайно партньорство с общообразователни и с професионални гимназии. " Затова нямаме в допълнение създаден план-прием за приключилите X клас. Имаме задоволително свободни места за единадесетокласници в учебните заведения. Важната задача е да убедим младежите и техните фамилии, че завършването на цялостния курс на образование дава надалеч по-големи вероятности за реализация на пазара на труда и в живота изобщо “, заключава Венцеслава Генова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР