> ИлюстрацияТова съобщава БНТ, като уточнява, че поводът е бил

...
> ИлюстрацияТова съобщава БНТ, като уточнява, че поводът е бил
Коментари Харесай

120 души купонясваха в ресторант край Поморие въпреки мерките, полицията обеща тежки санкции

 > Илюстрация
Това оповестява Българска национална телевизия, като прецизира, че мотивът е бил рожден ден, отпразнуван в комплекс " Старите къщи ".

Още в деня преди рождения ден са пристигнали резервации от огромни групи хора.

Хотелският комплекс е бил цялостен с гости, а малко след 23 часа шефът е предизвестил по микрофона, че следва инспекция. В суматохата си посетителите са побягнали към препълнения с коли паркинг в опит да избегнат инспекцията на здравните управляващи.

При акцията на полицията и РЗИ ресторантът се оказва заключен и осветлението - загасено. Пред медиите гостите на хотела настояват, че всеки от тях е вечерял в стаята си и няма нарушаване на ограниченията, измежду които е и вечерен час за заведенията за хранене към хотелските комплекси.

Общо 60 души са скрити в стаите на хотела и отхвърлят да са нарушавали наредбите. Пристигналите на място представители на здравната ревизия не съумяват да открият нито притежателя, нито шефа на комплекса.

Собственикът на заведението може да получи до 2000 лв. санкция.

Санкцията за физически лица, в случай че бъде открито нарушаване на ограниченията, пък е от 300 до 1000 лв. според от тежестта на провинението.

А ето какво споделиха и от полицията по този случай:

" Във връзка с открито събиране на огромна група от хора, осъществено в комплекс край с. Медово, общ. Поморие на 23/24.01.т.г., ви уведомяваме, че са подхванати дейности по налагане на наказания на нарушителите на противоепидемичните ограничения. Първоначалните пояснения за работещото заведение към комплекса са свързани с изхранване на гостите на хотелската част.

Към момента се обяснява точния им брой, както и фактически ли са били посетители в хотела и нарушено ли е условието за 50% претовареност на заведението. Предстои сформиране на актове за нарушение на противоепидемичните ограничения на шефа на комплекса, работещ с клиенти след 22.00 ч. Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лева, а за притежатели доближава до 2 000 лева "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР