> ИлюстрацияТе са разработили проект с киоск, за автоматизация в

...
> ИлюстрацияТе са разработили проект с киоск, за автоматизация в
Коментари Харесай

Варненски ученици с уникална идея: Роботи спасяват туризма от недостига на кадри

 > Илюстрация
Те са създали план с киоск, за автоматизация в хотелиерството, който показаха в Бургас, оповестява БНР. Според тях, това е бъдещето и по този начин ще се реши недостига на работна ръка. Те работят като барман и готвач.

" Аз и моят сътрудник считаме, че всичко в бъдещето ще бъде обвързвано с роботи, компютри и така нататък Ние работим интензивно, с цел да създадем това действителност, допустимо най-скоро. "

" Изобщо в по-големите хотели и хотелски вериги, липсва дипломиран личен състав, тъй като притежателите и мениджърите не желаят да влагат в тяхното развиване. Повечето са сезонни чиновници и когато завърши сезонът - завършват и взаимоотношенията с техните работодатели. Идеята на тези роботи е по-скоро да улесни работния развой. Една хотелиерска услуга да се прави по един и същи метод, тъй като всеки човешки чиновник ще извърши една услуга по друг метод. "

Има и една друга прекаленост, с която се сблъскват последните години работещите в туристическия отрасъл - неприятното отношение на клиенти и работодатели, показаха още момчетата.

" Имали сме случаи, при които ние доста се стараем и все пак идва посетител и споделя, че не си вършим работата добре, желаят по-добър. Което е много демотивиращо. Това е една от най-неблагодарните специалности. Срещаме неприятно отношение освен от клиентите, само че и от самите работодатели. Ако човек не попадне в уместно работна среда със обединен екип, просто няма смисъл да се натоварва с тази работа. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР