> ИлюстрацияСтоян Пасев.Както медията ни съобщи, подобно учение вече бе

...
> ИлюстрацияСтоян Пасев.Както медията ни съобщи, подобно учение вече бе
Коментари Харесай

Превръщат част от Спортна зала във Варна в полева болница, засега с учебна цел

 > ИлюстрацияСтоян Пасев.

Както медията ни заяви, сходно обучение към този момент бе проведено в столичната зала " Арена-Армеец ", а министър председателят Бойко Борисов изясни, че в тренировката вземат участие Министерството на защитата, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ". Тренировката се управлява от Националния действен щаб.

" Втората фаза на тренировката е - дооборудване с нужното здравно съоръжение и инсталация. Третият стадий е - координиране на дейностите на институциите по превозване, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - преустановяване на активността на краткотрайния център за настаняване на пациенти под карантина. В държавния запас и Министерството на защитата са разполагаем 15 000 кревати ", съобщи Борисов.

" 300 кревати идват от държавния боен запас, с цел да се пригоди зала " Младост " за болница,в която ще се лекуват по-леки и до приблизително тежки случаи на ковид. Само за грижи, без инсталация. Трябва да създадем организация на локално равнище с военните, да наредим леглата. Всичко се прави за предварителна защита, само че леглата ще останат там, до момента в който отмине изключителното състояние. Ще използваме залата, която беше за тренировки, защото там е по-удобно, тъй като има условия за избрани санитарни възли. Там има повече тоалетни. Та е и по-голяма като повърхност, 2,5 дкр. е теренът й. Тук има и завеси, за разлика от софийската зала Армеец, може да се отделят елементи от нея. Пак наблягам, че това е с превантивна цел, значимото е да сме готови! ", разяснява регионалният шеф. 

Той прикани още веднъж всички поданици на Варна и областа да съблюдават разпоредените превантивни ограничения, с цел да бъде оптимално лимитирана заплахата от разпространяването на ковид във Варненско.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР