> Илюстрациясигнал за открити стъкла на дъното на съд, от

...
> Илюстрациясигнал за открити стъкла на дъното на съд, от
Коментари Харесай

Разкриха как са се озовали стъклата в десерта от детска кухня Карамфил във Варна

 > Илюстрациясигнал за открити стъкла на дъното на съд, от който се разлива десерт за децата в детска кухня " Карамфил ", незабавна инспекция и следствие са открили събитията, при които рисковите предмети са попаднали в крушовия десерт, научи Varna24.bg .

Още през вчерашния ден от дирекция " Здравеопазване " в Община Варна е разпоредена инспекция, образувана е комисия, която е направила оглед на обекта и са изискани писмени пояснения от работещите в пункта, директно ангажирани с приготвянето на храната.

По информация на Светослава Енчева, майката, дала публичност на случая за медията ни, инспекцията е открила, че виновникът за обстановката е същата служителка, която е извадила стъклата от дъното на тенджерата. Жената в началото се пробвала да трансферира виновността на сътрудниците си, приготвящи десерта. В хода на следствието обаче служителката си признала, че при вземането на наложителните проби от менюто, които се отделят всеки ден и престояват 24 часа в хладилника на кухнята за възможна инспекция, стъкленият буркан се счупил и дъното му паднало в казана. Пред проверяващите обаче служителката обяснила, че се е изплашила и отрекла да е разсипвала десерт от същия котел, като твърдяла, че незабавно го е подменила с различен, в които имало десерт. 

" За мен в това няма логичност, при изискване, че пред очевидци същата служителка извади стъклата и стартира да се вайка по какъв начин по този начин са попаднали там с укор към сътрудниците си. Очевидно е, че десерт, в който е имало останки от счупения буркан, е бил раздаден на майките пред нас. Самата служителка съобщи, че са минали 150 индивида на опашката в кухнята. Ако на някой му се костват доста, ще уточня, че събота и неделя в пункта се събират майки от " Багова " и " Карамфил ". Благодарна съм за бързите ограничения, само че считам, че тази жена би трябвало да понесе отговорността си за стореното. Радвам се, че нямаше последици за децата при тази изцяло неразумна и несъответстваща реакция. Радва се също по този начин, че бяха взети незабавни ограничения за решаването на казуса ", разяснява още Светослава Енчева. 

От Община Варна са взети ограничения да бъде осъществен спомагателен инструктаж на целия личен състав, зает с приготвянето и раздаването на храната в детските кухни на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР