> ИлюстрацияСагата започва в петък, 16 октомври, когато в следобедните

...
> ИлюстрацияСагата започва в петък, 16 октомври, когато в следобедните
Коментари Харесай

Телефонни измамници вкараха във филм на ужасите възрастен човек от Варна и семейството му

 > Илюстрация
Сагата стартира в петък, 16 октомври, когато в следобедните часове мъж се обажда от чужд номер на възрастният мъж като се показва за шеф на банката, в която той държи спестяванията си.

Фалшивият шеф убеждава варненеца, че някой се пробва по електронен път да открадне парите му и го принуждава да отиде да ги изтегли от сметката си, само че го предизвестява да каже в банката, че тегли крупната сума, с цел да помогне на болен родственик в Германия. 

72-годишният мъж обезпокоен отива и съумява да изтегли към 2500 евро, макар щателния разпит на чиновниците в банката.

Следва позвъняване с указания парите да бъдат занесени във " Владиславово ", в случай че мъжът не желае да пострада, като следват закани за ликвидиране към околните му. Така индивидът отива и оставя парите до дърво на поляна във " Владиславово ", като от самото начало е държан на телефона.

Следват нови закани и ултиматуми да изтегли останалите пари от сметката си и да ги даде на терористите. Следва ново изтегляне на пари  в събота, когато мъжът е държан с часове на телефона, до момента в който обикаля из целия град с такси, с цел да стигне до ново място към Терапията, където предава парите на жена с маска. Тя пък от своя страна се показва за чиновник на ГДБОП и изяснява, че мъжът е съдействал на полицията за залавянето на измамниците. 

Така съумяват да измъкнат на пенсионера към 20 000 лева от спестяванията му. 

През цялото време е внушавано на възрастният мъж да не се обажда на околните си и да не споделя с никого за случилото се, в случай че не желае да пострада той или роднините му. 

Междувременно дъщерята на мъжа е мощно обезпокоена, че два дни съвсем не може да се свърже с татко си. Така взема решение да отиде на място до дома му, където схваща за драмата и търси подпомагане от полицията.  

Дамата се свърза с медията ни, с цел да показа за ужаса, който са претърпели, с концепцията да защищити други хора от сходен сюжет.

По нейна информация по случая към този момент тече следствие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР