ИлюстрацияПрез 2021 г. ще бъде извършен основен ремонт и на

...
ИлюстрацияПрез 2021 г. ще бъде извършен основен ремонт и на
Коментари Харесай

През 2021 г. Община Варна ще продължи да подкрепя финансово спортните клубове

 Илюстрация
През 2021 година ще бъде осъществен главен ремонт и на залата за битка в състезателен комплекс " Простор “. Залата ще придобие напълно нов образ, а това ще коства на локалната хазна 917 хиляди лв..

За феновете на рисковите спортове ще бъдат построени скейтборд зони. В тазгодишния бюджет са заложени 25 хил. лв. за проучване и планиране на такива уреди. 

През 2021 година общината ще продължи да поддържа финансово спортните клубове, бе изтъкнато на днешното съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “. В бюджета за материално стимулиране на клубовете са заделени 500 хиляди лв., с 50 хиляди повече по отношение на миналата година. 

Членовете на комисията дадоха единодушието си за финансово подкрепяне на няколко варненски клуба, само че следва настояванията да бъдат прегледани и от ПК " Финанси и бюджет “. Един от клубовете е БК " Черно море Тича “, който е отправил молба за финансова помощ от 250 хил. лв., нужни за довеждане докрай присъединяване на представителния мъжки тим в Националната баскетболна лига за сезон 2020/2021 година и подсигуряване на сезон 2021/2022 година Голяма част от средствата ще бъдат ориентирани и за Детско-юношеската школа, показват от клуба.

Футболен клуб " Тополи 2010 “ желае от общината 100 хиляди лв., които ще бъдат вложени в създаване на помощно игрище към главното за обезпечаване на естествени условия за насърчаване на младежкия футбол. 

Помощ изиска и АРТ Рейсинг – един от автомобилните клубове във Варна. Спортният календар за 2021 година включва 6 надпревари – 3 интернационалните и 3 национални, като желанието на клуба е да получи общинско финансиране за 1 интернационална и 1 национална конкуренция в размер на 43 500 лв. без Данък добавена стойност.

Съветниците от ПК " Младежки действия и спорт “ дадоха позитивно мнение за обезпечаване на финансови средства на МФК " Спартак “ (Варна)  в размер на 15 000 лева за присъединяване в Шампионска лига по плажен футбол 2021. Предвижда се шампионатът на спечелилите в шампионатите на всички страни на континента да се организира сред 28 май и 6 юни 2021 година в гр. Назаре, Португалия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР