> ИлюстрацияПодсъдимият се прибрал с полет от Хамбург до Варна

...
> ИлюстрацияПодсъдимият се прибрал с полет от Хамбург до Варна
Коментари Харесай

Мъж под карантина бе обявен за общодържавно издирване, откриха го при приятелката му

 > Илюстрация
Подсъдимият се прибрал с полет от Хамбург до Варна на 21 март 2020 година, откакто епидемията от коронавирусната зараза била причина да бъде прекратена работата му във Федерална Република Германия. Попълнил формуляр за събиране на данни на летище Варна, в която всеки българин или чужденец, който идва от рискова страна, е задължен да уточни персоналните си данни и мястото, където ще обитава по време на 14-дневния интервал на карантина. Издадено му било и наставление от РЗИ за слагането му в изолираност. Илхан И. показал, че ще обитава в дома си в разградското село Малък Поровец.

На 27 март към 19 часа чиновници на полицията посетили адреса в селото. Къщата била тъмна и заключена. От диалог с кмета станало ясно, че Илхан се е появил през март в Малък Поровец, само че от този момент никой не го бил  виждал. Подсъдимият не отговарял и на посочения мобилен телефон за връзка.

От негови близки полицейските чиновници разбрали, че Илхан има другарка в силистренско село и предположили, че може да е при нея. Не могли обаче да уточнят нито селото, нито адреса. Така гурбетчията бил разгласен за общодържавно търсене с мярка да бъде наложително доведен. Издирването дало резултат и 36-годишният мъж бил открит в село Голеш.

Като отегчаващо събитие прокуратурата показва в обвинителния акт продължителния интервал на отклонение от карантинните ограничения, визитата на подсъдимия на обществени места дружно с приятелката си, с което е сложил в заплаха здравето на мнозина и е обезсмислил въведените противоепидемиологични ограничения.

Подсъдимият се е признал за отговорен, само че е отказал да дава пояснения.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване до 5 години затвор и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР