> ИлюстрацияОколо обяд на 27 август 2021 г., в близост

...
> ИлюстрацияОколо обяд на 27 август 2021 г., в близост
Коментари Харесай

Задържаха непълнолетен афганистанец в Добрич

 > Илюстрация
Около обяд на 27 август 2021 година, наоколо до постройката на едно от районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в Добрич, било открито лице, което не владее български език. То се опитвало да изясни нещо посредством жестове и думи на непознат език, загатнало и думата " Афганистан “.

Със съдействието на преводач с него била извършена сказка. Според персонален документ, който младежът имал, той е от афганистанско село и е малолетен. При диалозите с него било изяснено, че е минало нерегламентирано през българо-турската граница през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Лесово на 26 август. Прикрил се в полуремарке, теглено от товарен автомобил с българска регистрация. До границата от турска страна младежът бил доведен от неустановено лице, след което самичък се качил и укрил в полуремеркето, с което стигнал до Добрич.

По случая има формирано бързо произвеждане. С разпореждане на наблюдаващ прокурор малолетният афганистанец е арестуван за период до 72 часа. С определение на арбитър от Районен съд – Добрич на обвинения е наложена най-тежката мярка за процесуална насила.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението на прокурор от Районната прокуратура в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР