> ИлюстрацияНа 17.08.2018г. Пламен П. пътувал със семейството си по

...
> ИлюстрацияНа 17.08.2018г. Пламен П. пътувал със семейството си по
Коментари Харесай

Осъдиха Пламен за причинена смърт на мотоциклетист във Варна

 > Илюстрация
На 17.08.2018г. Пламен П. пътувал със фамилията си по бул. " 8-ми крайморски полк “ посока от кв. Виница към центъра. Поради ремонт придвижването в този сектор се правило еднопосочно и в две ленти в посока от центъра към кв. Виница. Достигайки до магазин " Кауфланд " Пламен решил да извърши маневра " завой на ляво " за включване в отбивката, защото открил, че със брачната половинка си са не запомнили движимости и се налагало да се върнат до дома си. Преди започване на маневрата подсъдимият подал светлинен сигнал и откакто се убедил, че няма движещи се МПС в насрещната лента за придвижване почнал да завива. По същото време 35- годишен мъж с мотоциклет " Сузуки " навлязъл непозволено в насрещната лента за придвижване за изпреварване на образувалата се колона от коли. Поради високата скорост, с която се движел мотоциклетистът последвал мощен удар сред него и подсъдимия. След конфликта Пламен П. направил всичко допустимо да помогне на потърпевшия, който същия ден умрял в болничното заведение.

Съгласно заключенията на автотехническата експертиза скоростта на придвижване на Пламен П. преди злополуката е била 10,60 км/ч, а на мотоциклетистът над 86 км/ч при разрешени 50 км/ч.

Обвинението по отношение на 46-годишния мъж е, че при предприемането на каквато и да било маневра, той не се убедил, че няма да сътвори заплаха за участниците в придвижването, които се движат след него, преди него или минават около него.  

Пламен П. е със приблизително обучение, работи, женен, с чисто правосъдно минало. Той призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт.

Делото беше гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване, като при тази процедура, при постановяване на неоправдателна присъда, наказването " отнемане от независимост “ наложително се понижава с 1/3.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Пламен П.  наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца " отнемане от независимост “, което понижи до 1 година, чието осъществяване бе отсрочено с изпитателен период от 3 години.  46-годишният мъж е лишен от правото да ръководи автомобил за период от година и половина, считано от влизане на присъдата в действие.

Подсъдимият е наказан да заплати и направените по делото разходи в размер на 1039,25 лв. в интерес на Държавния бюджет по сметка на ОД на МВР-Варна.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР