> ИлюстрацияДелото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие,

...
> ИлюстрацияДелото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие,
Коментари Харесай

Осъдиха във Варна жена, разпространявала стоки-менте

 > Илюстрация
Делото бе прегледано в процедура на кратко правосъдно разследване, с самопризнание на виновността и съкращаване на избраното наказване с една трета. За осъществено закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност - по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс, на подсъдимата беше наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 500 лв..

На 19 март предходната година, при осъществена инспекция в търговски обект в централната градска част на Варна – магазин, стопанисван от компания на подсъдимата, се открива предложение за продажба на облекла – тениски, спортни комплекти, клинове, къси панталонки и други, носещи знаци със запазените марки на общо 12 международно известни задгранични търговски сдружения, без единодушието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки. Общата стойност на инкриминираните артикули е за над 37 000 лв..

48-годишнита жена е с чисто правосъдно минало. В нейна тежест са направените по делото разходи. Веществените доказателства, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и след влизане в законна мощ на присъдата следва да се унищожат. Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР