> Илюстрация47-годишният Васил Д. е предаден на съд с обвинителен

...
> Илюстрация47-годишният Васил Д. е предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Мошеник, завлякъл варненска фирма с близо 26 000 лв., застава пред съда

 > Илюстрация
47-годишният Васил Д. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за осъществена машинация като продължавано закононарушение, от което е нанесена вреда на варненско сдружение в размер на 25 957 лв..

През април предходната година 47-годишният обвиняем се свързал с варненско еднолично сдружение, което произвеждало контейнери, сглобяеми къщи и фургони. Представил се като притежател на компания за произвеждане на железни профили и предложил цена, по-ниска със 100 лв. от пазарната, за доставка на кухи железни профили. Уговорено било Васил Д. да сложи 22 770 кг от тази продукция на цена 25 957 лв. с Данък добавена стойност в границите на един месец.

До 29 май 2019 година – крайния период, металните профили не били доставени. На 13 юни Васил Д. изпратил 6530 кг профили. Сред тях близо една трета се оказали негодни за приложимост. Други 2300 кг напряко били върнати като негодни. Така действително Васил доставил 5210 кг железни профили от уговорени и платени 22 770 кг.

Управителят на варненското сдружение алармирал органите на Министерство на вътрешните работи, откакто Васил Д. не направил доставката, нито върнал парите.

Оказало се, че той не е шеф на сдружението, а единствено неин прокурист. 47-годишният обвиняем е осъждан и против него има импортиран различен обвинителен акт за машинация в огромни размери в Районния съд в София. До момента сумата на нанесената вреда на варненското сдружение в размер на 20 018 лв. не е възобновена.

Предстои делото против Васил Д. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР