Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото: Грозни,

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото: Грозни,
Коментари Харесай

Кино: "Джебчии"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 5 от 5Още от същото: " Грозни, мръсни, зли ".След " Снимка с Юки " сме в страната на Юки. Японският притежател на настоящата " Златна палма " от Кан, номиниран и за " Оскар ". Докато към момента се вършат филми като Manbiki Kazoku (с дословен превод " Семейство крадци " ), има вяра за киното. Негов създател, в това число сценарист и монтажист, е Хирокадзу Корееда (56). Постоянната му тематика е фамилията в среда на отчуждение, интимна и класова. В стила му има доверие в непосредственото наблюдаване, почнал е като документалист. Корееда е с премия на журито в Кан за " Като татко, като наследник " (2013), в който две фамилии, богато и оскъдно, разбираха, че децата им са били разменени при раждането.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В " Джебчии " (с британско заглавие Shoplifters) още веднъж не кръвните връзки, а човешката непосредственост прави фамилията. Под един покрив са мъж и жена на междинна възраст, той е строителен служащ, който гонят след първата акцидент, тя е първата уволнена от социална пералня. В общата стая без мебели са и баба, която крепи нещата с пенсията си; момиче, чиито нощи са в пийп шоу; момче с будни очи, което спи в нещо като долап и чете книги на оскъдната светлина. Една вечер мъжът и дамата вземат от невисок балкон 5-годишната Юри, премръзнал дребен ангел със следи от принуждение. Отвличане или избавление е това?

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Крадат, с цел да живеят – храна, облекла, шампоани. Само от магазини, тъй като " там стоките са към момента ничии и не се наранява съответен човек ". Щастливи са ден за ден. Без да се обръщат с " мамо ", " тате ", " сине ", " дъще ". Семейството е непредпазливо, против рецесията извън. После тайните изскачат, с цялата свирепост на въпросите. Филмът е за потребността от непосредственост, която ни прави хора. За първичния морал, против конвенциите на социума, хладни и враждебни. Корееда държи камерата на равнището на очите, с прочувствена тактичност, деликатност и схващане. Грешните избори са били от обич и едно отронено " тате " на финала е по-голямо от тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР