Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Към звездите"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Гравитация " Оригиналното заглавие Ad Astra е от известния израз на Сенека за " тръните и звездите ". В центъра е стоик и отшелник, астронавтът Рой (Брад Пит), отказал се от персонален живот, с цел да е по-добър в специалността. Там обаче летвата е непостижима – татко му (Томи Лий Джоунс) е галактическа легенда, пълководец на първата земна задача до ръба на Слънчевата система.

Отвън астронавтът е непрогледен воин в постоянните проби пред робота психоаналитик. В главозамайваща начална сцена избавя еднолично " Международната галактическа антена " в стратосферата, издигната за връзка с извънземен разсъдък. Но вътре носи личните си " тръни " - пустотата, отворена от изчезналия татко и самоналожената разлъка с обичащата брачна половинка (Лив Тайлър, съвсем без думи и с тъжни очи на Пенелопа). Чуваме мислите му в пояснителен вътрешен монолог, единственото противоречиво нещо във кино лентата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Действието е в близко бъдеще, " време на вяра и спорове ", съгласно началното мото. Луната е от дълго време колонизирана, Марс е трамплин към връзка с нови светове, особено към пръстените на Нептун, където за финален път е засечен корабът на бащата. Сега оттова от време на време идват талази антиматерия (такова е било горивото), застрашаващи живота на планетата. Рой се насочва на авантюра към татко си, в избавяне на света и себе си. Съспенсът на галактическия театър върви дружно с намирането на личния смисъл.

Режисьорът Джеймс Грей е визионер с самостоятелна жила ( " Малката Одеса ", " Имигрантката " ). Носи зърно от Кубрик и респект към Конрад и " Сърцето на мрака ". Ангажирал е оператора на " Интерстелар " Хойте ван Хойтема да снима на кино лента. За натурализъм е присъединил документален материал от НАСА. Реалистични са и възприятията, без това да накърнява жанра и приключението. Личният " апокалипсис " на Рой (отново невероятно добър Пит) става галактическо представление, което се помни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР