Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Бохемска рапсодия"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Doors Още по тематиката
" Бохемска рапсодия " оглави американския боксофис
от Дневник,5 ное 2018
Рами Малек потегля по международните екрани в облика на " спонтанния " Фреди Меркюри
от Дневник,24 окт 2018 Най-добрият рок филм от години. Публиката не си потегля на финалните надписи, с цел да чуе още малко Queen от славните им години. Bohemian Rhapsody е с резултата на песента, дала заглавието му. Грандиозен, спектаклов, закачлив и палав, само че и с същински тъжни моменти. И над всичко – ярък, опрощаващ рок. С реализатор в центъра – Рами Малек като Фреди Меркюри, който озарява всеки кадър. И ще остане с тази роля, както Том Хълси остана вечно Моцарт от " Амадеус ".

Чу се, че били спестени тъмните страни от драмата на Фреди, свързани с двойствената му полова ориентировка. Но това щеше да е различен филм. Сега публиката получава това, което би трябвало да знае, с цел да продължава да слуша безконечните части и след превъртането на поколенията. Официалната биография на Queen, с Брайън Мей и Роджър Тейлър, контролиращи всеки аспект на продукцията. Започната от един (Брайън Сингър) и довършена от различен (Декстър Флечър) режисьор, само че постоянно в надарени ръце.

По началните два стиха на " Бохемска рапсодия " (Is this the real life? / Is this just fantasy?) е запечатана легендата, не толкоз действителността. Драматизирани са високите моменти на Меркюри с " Куин " от запознанството им през 1970 година до осъществяването на концерта Live Aid на " Уембли " през 1985 година, прието за връх в историята на рока. В саундтрака са истинските части, миксирани тук-там с гласа на Малек.

В съвършена мимикрия по непокътнатите концертни видеа са актьорите Гуилъм Лий (Мей), Бен Харди (Тейлър) и Джозеф Мацело (Джон Дийкън). Гледаме по какъв начин геният с задача е унищожителен за несъвършената му човешка обвивка, само че пък праща публиката в небесата. Ако " прегрешението " на кино лентата е директност в изтръгването на усеща у фена, това е сладостен грях, поради който сме по концертите и в киносалоните. Директни бяха/са и частите на Queen (Who Wants To Live Forever). Разтърсващи (We Will Rock You), трогващи (Somebody To Love), шампионски (We Are The Champions).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР