Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още
Коментари Харесай

Кино: "Соло: История от Междузвездни войни"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + и 1/2 от 5
Още от същото: " Последните джедаи "
Solo: A Star Wars Story трябваше да бъде сниман от визионерите и майстори на екшън комедията Фил Лорд и Крис Милър (LEGO: Филмът), само че приключи в ръцете на познавача на изпитаните холивудски жанрове Рон Хауърд ( " Аполо 13 " ).

Така " империята " " Дисни ", придобила през 2015 година " Лукасфилм " и правата над сагата за повече от $4 милиарда, се застрахова от " бунтовници " като Гарет Едуардс, трансформирал Rogue One в трагедиен боен филм за възрастни, в който никой не оцелява. В настоящия " Соло " визията и динамичността преобладават драмите и алтернативите на персонажите.

Разказана е ранната биография на героя на Харисън Форд - космически водач с полезности на каубой единак, симпатяга и непукист, безверен в общи дела. Научаваме от кое място идва името му, по какъв начин се е сдобил с бластера си и " Хилядолетния сокол ", по какъв начин е стартирало другарството с ръмжащата му съвест Чубака. В ролята на Соло е Олдън Еренрайх, изиграл каубоя красавец в " Аве, Цезаре " на Братя Коен. За доближаване на жестовете и реакциите му до тези на Форд му е бил назначен преподавател по драма (acting coach). Външните сходства и кривата усмивка са налице, само че не и излъчването – с хулиганската харизма и елементарно ранимото мъжко его на оригинала. Хан Соло беше ръбест, а не пригладен.

Загладена и занаятчийски ефикасна е и режисурата на Хауърд. Жанрови семпли на развлекателното кино – крадене на кола и след това гонене, грабеж на трен и след това с щурм, обрати по гангстерски през преданост и изменничества, уестърнов двубой на финала и разтеглена мелодраматична нишка – са пренесени в " Лукас " галактиката и разиграни с познаване и поглъщащата динамичност на видеоигра.

Цел на кино лентата са днешните млади, не родителите им, израснали със сагата. " Соло " е за събиране на нови почитатели, не за зареждане с носталгия на твърдите такива. Империята има потребност от нови " наборници " в новите си борби за милиарди USD.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР