Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Вярвам, не вярвам...

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Вярвам, не вярвам...
Коментари Харесай

Хубави идеи, интересни истории и малко модерност

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване
Още по тематиката
Вярвам, нямам доверие...

Климатичните промени и доверието
30 дек 2017 Много хора мислят, че българските медии заливат хората с отрицателни вести, тъй като, нали, " положителната вест е неприятната вест ". В много случаи публицистите в действителност има какво да създадат, само че в " Капитал " се опитваме да предложим друг микс. Даваме вести, мнения, разбори и следствия, които демонстрират всички нюанси на пъстрота свят. Това, уви, значи, че от време на време има и неприятни вести, процеси и сюжети.

Този брой обаче е друг. Отделните текстове в него образуват благопожелание - това е " Капитал ", какъвто бихме желали да бъде през цялата година. В него няма да намерите съвсем нито една неприятна вест. Натиснали сме " пауза " на свадите и всекидневните вести. Вместо тях разбутахме място за три други значими вида текстове:

1. Идеи. Такъв е да вземем за пример текстът, който дава отговор на въпросите за какво доста хора не престават да не имат вяра в климатичните промени и какво приказва това за нас. През цялата година по този начин и не ни остана време да напишем друга значима тематика - по какъв начин да излезем от суперограничаващия балон, в който ни затварят обществените мрежи, и да погледнем на същинския свят към нас.

2. Истории . Увлечени в динамичността на всекидневния новинарски поток, нормално пропущаме сюжети като този за политика, който остави всичко и стартира да гледа овце, или за това по какъв начин се ръководи " частна община ". (Става дума за огромни затворени комплекси, т.е. " частна " и " община " са в хубавия смисъл на думата.)

3. Модерност. През последните години България, в случай че се развива, го прави доста постепенно и дребният напредък се дължи на самостоятелните старания на обособени хора и компании. Светът обаче се движи бързо напред и доста от сюжетите, които тук наподобяват като от бъдещето, към този момент действително се случват. Революцията на роботите и изкуствения разсъдък наподобява толкоз неизбежна, че към този момент би трябвало да се мисли по какъв начин да се оправим с такива последици от нея, като да вземем за пример това, че хората ще бъдат натоварени с повече досада. За сметка на това отново роботите може да запълнят някои неналичия в човешките връзки.

Вместо обичайните медийни систематизирания какво се е случило през годината преценихме, че по-добра картина на 2017 ще дадат няколко ранглисти. Всички те демонстрират неща, които са основани тази година. В този текст ще видите десетте най-големи завода, открити в България през последните месеци, както и тези, чийто градеж е стартират. Тук сме подредили най-големите строителни планове в София през тази година. За да не се затваряме единствено в България, описваме и историите на 10 стартъпа от целия свят, към които има огромен инвеститорски интерес.

Трите вида текстове от този брой са и пожеланието ни към вас. Раждайте хрумвания. Създавайте истории. Правете модерността. Само когато има положителни вести, неприятните ще са по-малко.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР