Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от
Коментари Харесай

Кино: "Без милост"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Срещу стената " Два момента на благополучие в този импрегниран от болежка филм. Единият в самото начало – женитба в пандиза, снимана с телефон. Висок мъж в бял костюм с красиви източни черти (Нуман Акар от Homeland) и сияеща руса германка (Диане Крюгер) под радостните крясъци на съкилийниците.

Той е наказан за продажба на опиати, тя е студентка с непокорен татуировки, купувала е от него. Другият миг е фамилно видео на море, двамата имат към този момент момченце на 6, майката запечатва по какъв начин татко и наследник се отдалечават " на конче " към водния небосвод. Той е кюрд, в пандиза е приключил стопанска система, има офис в сърцето на турския квартал в Хамбург. Един ден тя му оставя детето за малко, тогава офисът е взривен от самоделна бомба. Светът за майката свършва. За опитите й да се върне от нищото е филмът с немско заглавие Aus dem Nichts.

Акин написа сюжета в съавторство с юриста Харк Бьом. В основата е действителен правосъден развой (Мюнхен, 2013) против формация неонацисти, избивала инцидентни хора с единствена причина, че не са с немски корени. Такава е и инстинктивната версия на майката за създателите на атентата. Полицията държи на " кюрдската диря " и незаконното минало на жертвата. Акин взема решение кино лентата като покруса в три акта, озаглавени " Семейството ", " Процесът ", " Морето ". Диане Крюгер е във всеки кадър, в може би ролята на живота си ( " Златна палма " за осъществяването от предишния Кан), за пръв път на родния си език.

Най-мощен като кино е първият акт с шока от загубата и разпада на смисъла за майката. Акин е познатият занаятчия в улавянето на прочувствените елементи и сгъстяването на болката. Очите на Крюгер са по-силни от всевъзможни думи. Съдебната част е прорез на неспособността на обществото и институциите да овъзмездят тази болежка. Финалният акт е елегия на въздаването на персонална правдивост по правилото " око за око ". Резултатът е без благосклонност – само че и без излаз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР