Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от
Коментари Харесай

Кино: "Вдовици"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Жега "
Роден в Лондон, с корени от Гренада и Тринидад, Маккуин стартира като художник и ваятел (награда " Търнър " за 1999 г.). После учи кино в Ню Йорк, прави къси авангардни опити в духа на Дзига Вертов и Карл Теодор Драйер. След три възходящи кино лентата, последният с " Оскар " за годината – " Глад ", " Срам ", " 12 години плебей " - е един от най-важните създатели в киното през днешния ден. Със спазени всички характерности на " кино лентата с грабеж ", " Вдовици " (Widows) можеше да е следващият завой на актьор към мейнстрийма. Вместо това е висок образец за отнасяне на комерсиалния род като авторски материал. Старата скица (от " Асфалтова джунгла " на Джон Хюстън насам), само че с персонажи от живота, с действителни проблеми, от действителния свят.

Три дами, от три раси, в среда на неравноправие, предубеждения и ежедневна корупция. Вдовици на взривена при грабеж тайфа, на фона на локални избори в Чикаго през 2008 година Битката им е екзистенцилна, за самостоятелност и оцеляване. Довършването на идващия плануван грабеж за 5 милиона е средството им. Вайола Дейвис е сърцето и моторът на групата, изгубила е наследник след безсмислено полицейско принуждение, излиза от видимо слънчев брак с любезен и умел нарушител (Лиъм Нийсън). Мишел Родригес е търпяла поради дъщеричката си брачен партньор, който я лъже и краде. Елизабет Дебицки (австралийка с опит в театъра и полски корени) е понасяла домашно принуждение поради редки моменти на деликатност.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. И за трите обирът е освобождение и късмет за ново начало. В свят, манипулиран от брутални мъже. Два клана, бял (Колин Фарел и Робърт Дювал) и цветнокож (Даниел Калуя, Брайън Хенри) в предизборна акция с всички мръсни средства. Маккуин не се любува на насилието, камерата му е равнодушен свидетел. Паузите на човечност вършат съспенса действителен. Изразителните близки проекти на чудесните актриси споделят повече от провалите на патроните. Бруталността е хвърлена в упор, само че е победима. С кураж и самостоятелност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР