Илюстрация УикипедияРаботещите във Великобритания ще трябва да изчакат до края

...
Илюстрация УикипедияРаботещите във Великобритания ще трябва да изчакат до края
Коментари Харесай

Работещите на Острова ще получават двойно по високи заплати

Илюстрация Уикипедия

Работещите във Англия ще би трябвало да изчакат до края на века, с цел да видят удвоени действителните им заплати, в случай че сегашният ритъм на напредък се резервира, сочи отчет на Resolution Foundation, представен от Bloomberg, написа Мъни бг.

``
реклама

Номинално възнагражденията са се повишавали с едвам 2,2 % от 2014 година насам, към на половина от 4-процентният ритъм, записан преди финансовата рецесия от 2008 година. Ако сегашната наклонност се резервира, действителните заплати ще се удвоят чак през 2099. Преди рецесията това щеше да отнеме едвам 29 години.

" Англия претърпява мъчителен пъзел със заплатите ", споделя Стивън Кларк, старши стопански анализатор в Resolution Foundation. " Има три съществени фактор зад проблемите на Англия със заплащането -- хората, които желаят (да работят) повече часове или сигурна работа, изчезващ попътен вятър от умения и отблъскващ растеж на продуктивността ", споделя той.

Около 700 000 души във Англия желаят да работят повече часове на актуалната си позиция или търсят работа, което е с 200 000 повече, в сравнение с преди рецесията. Дори рекордно ниските равнища на безработица не могат да накарат фирмите да заплащат повече, само че това не дава сигнал, че връзката сред безработицата и заплатите е дефинитивно скъсана. Resolution Foundation показва, че актуалният тренд сочи ясно, че би трябвало да включим и броя на хората, които работят по-малко часове, в сравнение с желаят, да вземем за пример, в проучването на пазара на туда.

Слабият напредък на заплатите забавя и разноските на семействата, които са съществена част от английската стопанска система. Отделен отчет сочи, че продажбите на дребно са намалели с 0,2 % през септември.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР