> ИлюстрацияТова, че родителите ще получават месечна помощ от 610

...
> ИлюстрацияТова, че родителите ще получават месечна помощ от 610
Коментари Харесай

Варненка: 610 лв. месечна помощ за дете ли? Почувствах се измамено камилче след сблъсъка със социалните!

 > Илюстрация
" Това, че родителите ще получават месечна помощ от 610 лв., т.е. една минимална заплата, в случай че са в неплатен отпуск и гледат децата си, които са в отдалечено образование или не посещават детска градина, не дава отговор на истината! Оказа се, че родителите ще получават помощ от страната единствено за работните дни, което изчислено за декември 2020 година, примерно, поради почивните дни, прави към 300 лева По същата скица са прецакани и хората, които разчитаха на 24 лева на ден като помощ от страната. Те също ще получават пари единствено за работните дни.

В останалите ще би трябвало да живеем с вярата да не умрем от апетит. Никой не ни пита в нашия отрасъл по какъв начин работим, постоянно 7 дни по 12 часа, тъй като разчитаме най-вече на % и бакшиш. Малко са правилните работодатели, които дават естествена заплата и обезпечават личния състав си на 8 часа, само че таве е друга тематика и всеки самичък избира дали да одобри тези условия.

Освен разочарованието от обстоятелството, че не мога да разгадавам даже на тези 610 лева, с които не мога да покрия даже наема и сметките си, не мога да подмина наглото и бездушно отношение от страна на служителите в тези институции. Документите ми бяха изрядни, като се изключи това, че трябваше да бъде очебийно на едно място, че не получавам други компенсации.

Служителката на гишето се запъна, че не може да одобри документите ми, тъй като счетоводителката ми трябвало да подчертае с химикал това поле. Попитах я, не може ли тя или аз да го подчертаем, тъй като по този начин или другояче се прави информация в системата, там е видно, че не получавам такива компенсации. Обясних, че съм безработна, на квартира, с малко дете и 10-те лв., които дадох за превоз, с цел да стигна до гишето им, са от залъка на детето ми и не желая за една чертичка да изхарча още 10 лв., защото е изцяло безсмислено.

Тя обаче беше безапелационна, че единствено и само счетоводителката ми може да постави въпросната отметка. Смятам, че това е насмешка с хората, които така и така са небогати, изплашени и тотално уплашени от това, че остават без работа, без приходи, без никаква изясненост какво ги чака на следващия ден ", гласи прочувственият роман на младата жена, принудила се да потърси прехранване в столицата, след като  рецесията удари изключително мощно туристическия отрасъл във Варна. 

Припомняме и изказването на зам.-министъра на труда и обществената политика Адриана Стоименова, съгласно което мярката за подпомагането на родителите обгръща фамилиите на деца до 14 години.

" За едно дете помощта на месец е 610 лв., а за две и повече деца – 915 лв..

Доходната граница за приемане на средствата е 915 лв. на член от фамилията.

За да могат повече родители да могат да аплайват, променихме доходната граница. Досега тя беше 610 лева на член от фамилията, а в този момент е 150% от минималната работна заплата или 915 лв..

Преведено в числа това значи, че семейство с едно дете ще има право да получи помощта, в случай че месечният му приход е до 2745 лева Семейство с 2 деца ще има право да получи помощта, в случай че месечният му приход е до 3660 лева Това ще разреши на родителите с по-висока подготовка, които получават заплати, близки до междинната за страната, да получат навременна поддръжка при положение, че са останали без приходи “, изясни пред Dariknews.bg зам.-министър Адриана Стоименова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР