ИлюстрацияПолзването на инвалидни карти, издадени на трети лица, е предизвикване

...
ИлюстрацияПолзването на инвалидни карти, издадени на трети лица, е предизвикване
Коментари Харесай

Бум на злоупотреби с инвалидни карти за паркиране във Варна

 Илюстрация
" Ползването на инвалидни карти, издадени на трети лица, е предизвикателство на ориста ", разяснява Иванов. Той упорства за промени в наредбата в частта за паркирането на хората с увреждания. Те ще могат да оставят целодневно колите си на необозначени места, в случай че работят или живеят в обсега на синята зона. В момента имат право на безвъзмезден престой до три  часа, в случай че са паркирали на обозначени за инвалиди места.    

Общинското дружество е закупило преди две седмици нови три " паяка ", които могат да подвигат коли до 4,5 тона. С тях репатриращите коли стават общо пет. Те работят всеки ден от 08:00 до 20:00.

" Нарушителите са най-вече отвън обсега на синята зона. Средно дневно един " паяк " подвига 15 коли, като с приоритет са тези, които затрудняват придвижването. Паяците се употребяват и за преместването на коли при произшествия, ВиК повреди и ремонтни действия. На водачите, които не са платили за престой в синята зона, се поставят скоби, а след три часа престой колите им се репатрират и те заплащат санкции за двете нарушавания ".

2,7 млн. лева са приходите от синята зона от началото на годината. Нейният обсег се чака да бъде уголемен напролет на идната година с още 5 700 места. Улиците в регионите в необятния център, които ще попаднат в зоната, преди този момент ще бъдат рехабилитирани.

След въвеждането на втория стадий би трябвало да се направи разбор и широка социална полемика дали синята зона в идеалния център да работи и през почините дни. За това има доста отзиви " за " и " срещу ", сподели Иванов. Той цитира данни, че във Варна на 1000 души се падат по 600 коли, а градът е планиран за по 150 автомобила на такава част от популацията.

В момента тече процедурата за избор на компания, която ще построи зарядни станции за гратис зареждане на електрически автомобили. След тяхното поставяне могат да се появят вложители, предоставящи услугата за електрически автомобили за споделено пътешестване, счита Иванов.

От " Общински паркинги и синя зона " възнамеряват да отдават и колела чартърен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР