илюстрация PixabayСрокът на валидност на всички ТЕЛК-решения ще бъде удължен

...
илюстрация PixabayСрокът на валидност на всички ТЕЛК-решения ще бъде удължен
Коментари Харесай

Всички решения на ТЕЛК ще са валидни до края на септември за да не се трупат хора пред комисиите

илюстрация Pixabay

Срокът на годност на всички ТЕЛК-решения ще бъде продължен до 30.09.2020 година По този метод ще се избегне скупчването на доста хора на едно място и ще бъде понижен рискът от заразяване с COVID-19.Това оповестяват от здравното министерство.

За задачата жителите ще имат разполагаем в допълнение време, в границите на което да набират нужната им здравна документи за освидетелстване от лечебни заведения, медицински експерти и лаборатории. Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с представители на гражданската самодейност „ Системата ни убива “. За задачата Министерството на здравеопазването ще предложи законови промени за удължение валидността на ТЕЛК-решенията. 

Според членовете на „ Системата ни убива “ в случай че срокът на решенията не бъде продължен, здравето на доста хора с увреждания и най-много на децата, е застрашено. Расте рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват до огромните градове, с цел да приготвят своята здравна документи за явяване пред съответните ТЕЛК сформира. Нараства заплахата и за онкоболните пациенти, при които за освидетелстване и преосвидетелстване се изисква забележителен размер документи. Това показаха още от гражданската самодейност.

Министър Ананиев напомни, че с последните нормативни промени в региона на здравната експертиза ТЕЛК комисиите могат да вземат решение единствено по документи, без да е неотложно явяването за обзор на място. Изключенията са малко и за тях съществуват ясни правила.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР