илюстрация ПетелНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
илюстрация ПетелНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Заплетен казус: Мъж от Провадия отиде за риба, моторът му се повреди, жена му дойде да го дръпне, сега я съдят за смъртта му

илюстрация " Петел "

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предадена 33-годишната Кямиле М. от Провадия, която по несъобразителност предизвикала гибелта на брачна половинка си в пътно-транспортно произшествие, при което нарушила разпоредбите за придвижване. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Произшествието, при което умрял Йълмаз, станало на 25 август 2017 година Съпругът на подсъдимата отишъл на лов на риба с мотоциклет. На връщане моторът му се развалил. Обадил се на брачната половинка си Кямиле да пристигна със фамилния им автомобил, с цел да го тегли. С въже разваленият мотоциклет бил завързан за теглича на колата. Въжето било дълго 3,90 м, което било под изискващия от Закона за придвижване по пътищата размер за гъвкава връзка.

Автомобилът и мотоциклетът потеглили без подадени спешни светлини. По третокласния път в насрещното придвижване се движела кола, ръководена от очевидец по делото. Водачът забелязал отдалеко движещия се в другото платно зелен автомобил, само че от купето му не се виждало, че тегли  мотоциклет зад себе си.

Шофиралата колата Кямиле превключила от първа на втора предавка, при което се получило придърпване на закаченото въже към мотоциклета, на който бил брачният партньор й. Мъжът залитнал наляво и бил ударен от насрещно движещия се автомобил. Йълмаз паднал на асфалта.

На подадения сигнал от очевидец пристигнала кола за спешна помощ. Медиците открили, че Йълмаз е умрял. Нито един от участниците в пътното произшествие не е бил използвал алкохол, посочил дрегерът.

Смъртта на брачна половинка на подсъдимата настъпила от две тежки контузии. Започналото следствие по случая по формираното досъдебно произвеждане открило няколко нарушавания на Закона за придвижване по пътищата от  подсъдимата 33-годишна жена. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР