> ИлюстрацияНа 13.12.2020 около 23.30 вечерта детето ми е атакувано

...
> ИлюстрацияНа 13.12.2020 около 23.30 вечерта детето ми е атакувано
Коментари Харесай

НАЗП алармира: Телеком изпраща на малолетни непоискани съобщения с нецензурно съдржание

 > Илюстрация
" На 13.12.2020 към 23.30 вечерта детето ми е атакувано с СМС-и от номер 144344, които са с нецензурно полово наличие. В първия СМС имало известие, че са безвъзмездни и могат да се спрат с изпращане на СМС с текст " STOP ". След като детето ми изпраща СМС със STOP, до 1 часа сутринта на 14.12.2020 номерът му непрекъснато получавал от 144344 СМС-и с посоченото наличие, които детето ми е изтривало. Общо е получило за 1 час и пет минути 127 (?!?) СМС-а от въпросните мошеници “, написа бащата на невръстното момче и добавя, че по-късно телефонът е бил блокиран заради " доста надвишен кредитен предел “.

Тогава става известна още една нелоялна процедура – мобилният оператор не е спазил ангажимента в контракта за кредитен предел от 100 лева, не е изпратил предупредителни известия и е позволил начисляването на сумата от 256 лева, като чак по-късно е блокирал изходящия трафик. В общите условия категорично се показва, че при постигане на 75% и 90% кредитен предел, клиентът получава СМС с предизвестие.

На телефона за клиенти в четири поредни диалога изнервеният родител е получил " разнопосочни, неразбираеми и спорни пояснения за високата сметка “ - от " софтуерът на телекома реагира на превишен предел в границите на 24 часа " до " не носят отговорност за СМС-и от трети страни ".

В опит да разнищи проблема, бащата открива и трето нарушаване – телекомуникоционната компания не се е съобразила с категорично изразеното от него документално искане въпросният телефонен номер да не бъде предоставян за задачите на нейния маркетинг и на него да не се изпращат такива известия. Това е доказано с даденото от един от консултантите на телефона за клиенти пояснение по отношение на изпратените непоискани известия, а точно, че мобилният оператор " осигурявал единствено прилагане на мрежата към външна компания, която употребила СМС-и от номер 144344 “.

" Измислените пояснения на чиновници на телекома, че компанията им единствено предоставяла мрежата си на трета страна са умишлени и целенасочени неистини, тъй като няма никакво логическо пояснение за какво в случай че единствено се употребява мрежата на оператора, тарифирането се прави към контракт на клиент на този снабдител “, разяснява потребителят и дефинира това като " порочна комерсиална процедура “, " корист с персонални данни “ и " форма на душевен тормоз и принуждение над едно малолетно дете! “.

" Изпратих до КЗП тъжба, на която макар предоставените доказателства, ми дадоха отговор официално, че " доводите на другата страна били, че от посочения номер били изпращани СМС-и " и напряко се подиграха с един естествен жител. Няма кой да ме убеди, че чисто физически даже възрастен човек, в среднощ, ще успее да изпрати 127 СМС-а с текст към номер. Някои от СМС-ите са с период от 3-5 секунди. Личното ми мнение е, че въпросните " специалисти " в КЗП са обвързани с телекома или непосредствено са в тяхна услуга за такива злоупотреби. “, написа още бащата до НАЗП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР