илюстрация: Грипна вълна удари Европа. Положението в Австрия е притеснително,

...
илюстрация: Грипна вълна удари Европа. Положението в Австрия е притеснително,
Коментари Харесай

Грипна вълна удари Европа

илюстрация:

Грипна вълна удари Европа. Положението в Австрия е притеснително, оповестиха от Медицинския университет във Виена.

„ От началото на седмицата в цялата страна се следи повишаване на доказателствата за съществуване на грипни вируси в клиничните проби “, съобщи за медиите вирусоложката Моника Редлбергер-Фриц.

Отпуските по болест заради грипно заболяване през предходната седмица в страната са се нараснали с 55% спрямо последната седмица на 2023 година, оповестяват от Австрийската здравна каса, като прецизират, че заболелите, които са на легло, са били 1867 души, добавя БТВ. 

Междувременно стана ясно, че от 10 януари маските за лице ще бъдат задължителни в лечебните заведения, здравните центрове и аптеките в Испания, защото в страната се следи внезапен скок на случаите на грип, COVID-19 и други респираторни болести.

Решението на държавното управление, взето шест месеца откакто потреблението на маски престана да бъде наложително, срещна съпротивата на някои районни администрации. Но новият министър на опазването на здравето Моника Гарсия отхвърли техните възражения и се опита да показа този ход като „ рационална мярка “ в изискванията на зараза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР