илюстрация: БулфотоВарненец изпрати до Петел“ коментар и оплакване за работата

...
илюстрация: БулфотоВарненец изпрати до Петел“ коментар и оплакване за работата
Коментари Харесай

Гражданин за ВиК-Варна: Сложиха водомер с дистанционно отчитане и пак пишат сметките служебно. Попитах защо - сметката ми стана двойна

илюстрация: Булфото

Варненец изпрати до „ Петел “ коментар и недоволство за работата на ВиК – Варна. За да не е необоснован, той приложи и копие от имейлите, които си е разменил с водното сдружение. „ След като преди два месеца замениха работещия водомер на фамилното ни жилище (къща с 2 апартамента) с водомер с отдалечено отчитане на показанията, не е осъществено нито едно действително отчитане. На въпроса ми - за какво, не получих отговор. Вместо това бях заплатен с двойна сметка “, споделя Петър Стоев.

Ето какво добавя той в своето писмо:

„ Приемам двойната сметка като опасност и проявление на мускули от страна на монополиста. Отговора им го потвърждава: " според нашите общи условия можем да начисляваме служебно! ".

Логично следва въпроса: откакто ще начислявате служебно каквото си желаете ползване, за какво похарчихте над 15 милиона лв. на клиентите си за последните 5 години, за закупуване и монтаж на водомери с отдалечено отчитане?

Какво се получава? От една страна - начисляване на двойни сметки, въпреки това - харчене на пари, и в резултат на това, повишение на цените.

До по кое време? Не стига това, че плащаме всички течове на неподдържаната ВиК мрежа и разхода на неплащащите сметките си консуматори от махалите, само че плащаме и за " контракти подписани по Закон за обществените поръчки ", като не е ясно защо са, откакто не се извършват.

Искането ми беше доста просто: да ми се преиздаде погрешно издадена фактура. Вместо да направи това и случая да бъде пропуснат, монополиста ВиК Варна реши да показва, че може да прави каквото си желае. Това наложи да се обърна към всички наранени институции, които в случай че не вземат отношение по случая ще потвърдят, че монополиста ВиК Варна в действителност може да право каквото си желае, че е безотговорен и безотговорен. По тази причина се обръщам и към медиите.

Считам, че на такива случаи на неприемливо надменно отношение и обир следва да се дава публичност и съм уверен, че вследствие на това ще се обадят още доста пострадали и разумния свършек ще бъде търсенето на правосъдна отговорност. “



От кореспонденцията между Петър Стоев и ВиК излиза наяве, че му е регистрирана служебна консумация, тъй като не е обезпечил достъп до новия си водомер с отдалечено отчитане. Гражданинът обаче твръди, че това просто не е правилно, тъй като в дома му постоянно има човек. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР