Илюстрация БулфотоПо-малко помагала и повече шкафчета в училище, предлагат от

...
Илюстрация БулфотоПо-малко помагала и повече шкафчета в училище, предлагат от
Коментари Харесай

МОН за тежките раници: По-малко помагала и повече шкафчета в училищата

Илюстрация Булфото

По-малко пособия и повече шкафчета в учебно заведение, оферират от Министерството на образованието за понижаване тежестта на ученическите раници. Това стана ясно от изявление на министъра на образованието Красимир Вълчев в Народното събрание.

Повече шкафчета ще бъдат закупени най-вероятно от последваща година, сподели Вълчев. Той изясни, че от министерството са премерили училищен раници и се стигнало до извода, че те тежат по към 7 кг, от които 2 кг. са единствено учебниците.

Министърът изясни, че първоначално няма по какъв начин във всички учебни заведения да се създадат шкафчета, само че от министерството ще търсят вид, както и подобен за съфинансиране от самите образователни заведения. Все още обаче няма решение за това в кои учебни заведения ще се създадат първо.

„ Много е мъчно да създадем за всички. Учениците от 1 до 4 клас са над 400 000. По-малко от половината учебните заведения имат такива шкафчета и то за част от децата ”, сподели Вълчев.

Освен шкафчета, концепцията е учебниците да се отпечатват на по-лека хартия, а по-големите да бъдат разделяни на две елементи.

Разделянето на учебниците може да докара до оскъпяването им, само че то ще бъде малко, изясни Вълчев.

Има и концепция часовете да се провеждат в блокове, с цел да може по този метод още повече да се понижи тежестта на раниците.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР