Илюстрация БулфотоОт четвъртък нахлува и студент въздух в странатаПрез нощта

...
Илюстрация БулфотоОт четвъртък нахлува и студент въздух в странатаПрез нощта
Коментари Харесай

Ветровито, с температури до 10°C. Валежите – от сряда!


Илюстрация Булфото

От четвъртък нахлува и студент въздух в страната

През нощта облачността ще е раздрана, в доста региони до ясно. Почти безшумно, с минимални температури сред минус 4 и 1 градуса, малко по-високи по морския бряг.

Утре ще се появи сдържан изток-югоизточен вятър. От запад облачността ще се усилва и по здрач в западните региони ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против сряда ще обзет по-голямата част от страната. Максималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, оповестяват синоптиците от Българска академия на науките, представени от Българска телеграфна агенция.

По Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, само че след пладне облачността ще се усили и вплътни. Ще се задържи без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток, югоизток. Максималните температури ще са 6-9 градуса, температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, само че денем ще се задържи съвсем без дъжд. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър, който по здрач ще се усили. Ще е малко по-топло с оптималната температура на височина 1200 метра към 3, на 2000 метра - към минус 3 градуса

В сряда вятърът от изток-югоизток краткотрайно ще се усили. Ще има превалявания, най-вече от дъжд, единствено тук-там в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, дъждът ще премине в сняг.

През нощта против четвъртък в цялата страна вятърът към този момент ще е от северозапад, с усилването му ще продължи да нахлува леден въздух. В Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще минава в сняг. В четвъртък тук-там към момента ще превалява, само че до края на деня преваляванията на всички места ще спрат, вятърът ще отслабне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР