илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен

...
илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен
Коментари Харесай

27-годишен съдържател на наркосборище се изправя пред съда в Шумен, продавал чай за пушене по интернет

илюстрация Булфото

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен е предала 27-годишният Климент М., който без съответно позволение придобил и държал за разпространяване чай за пушене при изискванията на рисков рецидив. Подсъдимият ще дава отговор за осъществено закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв., оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Климент наел квартира в Шумен, в която придобивал и държал наркотичните субстанции. Използвал обществените мрежи, с цел да „ популяризира “ незаконната си активност. Така квартирата станала сборище на наркозависими, които идвали, поръчвали си нужната доза, която Климент измервал на електронна везна, плащали и си отивали. За това свидетелства възпитаник от шуменска гимназия, който постоянно оставал при подсъдимия с преспиване.

Чаят за пушене съдържал амфетамини, ацетон от лакочистител и очевидци по делото разкрили, че след използването му се чувствали несъответстващи.

За късия престой в наетата квартира, притежателят на парцела забелязал, че при 27-годишния наемател непрекъснато идват доста и разнообразни хора. На 12 март тази година хазаинът усетил, че от квартирата се носи мощна миризма, само че не от тютюнев пушек, и декларирал на Климент да я освободи на идващия ден.

На 13 май в миг, в който изнасял багажа си, пристигнали полицейски чиновници. В чантата на Климент били открити чай за пушене, шишенца лакочистител и няколко грама прахообразна съставна част, която се употребила за изработката на наркотичния чай. Иззети били над 20 грама зелена тревиста маса, 0,55 грама амфетамин, електронна везна. При претърсването на освободената квартира били открити и конфискувани шишенца от лакочистител и други движимости.

Предстои делото против 27-годишния Климент М. да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР