илюстрация Булфото38 акта са съставили през изминалата седмица горските стражари

...
илюстрация Булфото38 акта са съставили през изминалата седмица горските стражари
Коментари Харесай

Изсичат гората на Шерба: Съставиха 38 акта само за седмица, конфискуваха 5 каруци

илюстрация Булфото

38 акта са съставили през миналата седмица горските стражари в ДЛС „ Шерба ”. С настъпването на зимата опитите за нерегламентиран рандеман на дървесина се усилват, по тази причина чиновниците на стопанство редовно правят обход на територията.

Най-интензивни са инспекциите на местата с висока централизация на нарушавания, където в интервала от 13 до 20 ноември са арестувани 21 куб. метра нелегално добити дърва за огрев. От нарушителите са иззети 5 каруци и автомобил.

През миналата седмица моторно транспортно средство е арестувано и в рамките на ДЛС „ Тервел ”. За противозаконната сеч на 3 куб. метра дърва за огрев са формирани два акта по Закона за горите. При инспекции в ДГС „ Преслав ” е открито нарушаване на Закона за лова и запазване на дивеча, за което е формиран акт.

Общо 688 инспекции са осъществени за седмица в обсега на Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 134 от инспекциите в интервала от 13 до 20 ноември са на обекти за рандеман на дървесина, 161 – на транспортни средства, 326 – на ловци, а 67 – на други физически лица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР